Úvod > Co chcete dělat? > Zážitky > DinoPark Ostrava – pravěký svět na dlani
Argentinosaurus
Zážitky

DinoPark Ostrava – pravěký svět na dlani

Přemýšlíte, kam s dětmi na výlet? Navštivte zábavný a vzdělávací park určený dětem všech věkových kategorií. DinoPark Ostrava se nachází 13 km od centra Ostravy mezi Orlovou a Doubravou. Na ploše 35 ha je 70 modelů druhohorních zvířat v životních velikostech a nově uvidíte i roztomilá mláďata.

Vedle paleontologicky věrných modelů dinosaurů (statických i robotických) se žáci, studenti, ale i turisté mohou seznámit s informacemi o jednotlivých druzích, o vývoji života na Zemi, pohybu kontinentů apod., vše zábavnou a atraktivní formou. Unikátním projektem je poutavá prezentace artefaktů z období starohor, prvohor a druhohor, skutečných nálezů na území České republiky.

Navštívit zde můžete také 3D kino se speciálně vyrobeným panoramatickým filmem, kde se stanete součástí příběhu dětí Filipa a Hermíny, které se díky kouzlu promění v dinosauří kamarády Fina Dina a Dinu Minu. Ti se stanou novými průvodci říší druhohor. Návštěvníci je uvidí nejen ve filmu, ale i ve všech DinoParcích, v jejich různých rozmanitých podobách.

DinoPark nejsou jen modely dinosaurů v životních velikostech, ale také množství atrakcí pro děti všech věkových kategorií. Které z dětí by se nechtělo podívat na svět očima právě se vylíhnutého dinosaura ze své skořápky, v Paleontologickém hřišti odhalit ukrytou kostru pravěkého tvora, bavit se s dalšími dětmi na prolézačkách a houpadlech, nebo si udělat unikátní fotku do rodinného alba v našem fotosaurovi. Nejen toto, ale i mnoho dalšího je připraveno v každém z DinoParků pro naše nejmenší návštěvníky.

V parku najdete prodejnu suvenýrů DinoShop, občerstvení DinoCafé i DinoGril, vše ve stylu druhohor. Do míst, kam se nedá jít pěšky, vás zaveze DinoExpres.

Aktuality

Opera divas

Koncert se koná v evangelickém kostele v Orlové – Městě a vstupenku ve výši 300 Kč je možné zakoupit v Městském informačním centru v Orlové. Pořadatelem je Nadační fond Přátel kulturní památky Kostel SCEA v Orlové, která má za cíl získávat prostředky na opravy této významné orlovské kulturní památky
Orlová, Moravskoslezský kraj

Rej čarodějnic

Zábavný program pro děti.
Orlová, Moravskoslezský kraj

Dny města Orlové 2024

Ve dnech 24. 5. – 25. 5. 2024 se můžete těšit na Dny města Orlové 2024.
Orlová, Moravskoslezský kraj

Žehnání motorek v Orlové

Motorkářský klub Yamaha Star Czech Republic.
Orlová, Moravskoslezský kraj

Slezský rynek Orlová-Lutyně

Farmářské trhy "Slezský rynek".
Orlová, Moravskoslezský kraj

Kaktusový květ

Podle hry: Pierra Barilleta a Jean-Pierre Gredy. Náhradní termín.
Orlová, Moravskoslezský kraj

Šmoulové v Orlové

Nový písničkový muzikál pro děti.
Orlová, Moravskoslezský kraj

Slezský rynek Orlová-Lutyně

Farmářské trhy "Slezský rynek".
Orlová, Moravskoslezský kraj

Evangelický kostel v Orlové

Kostel Slezské církve evangelické v Orlové byl vystavěn stavitelem Josefem Grosem ve stylu doznívajícího klasicismu jako zděná jednolodní stavba s částečně přestavěnou věží a polygonálně uzavřeným presbyteriem a byl vysvěcený v r. 1862.
Orlová, Moravskoslezský kraj

Javorová alej ke kapli důlního neštěstí v Karviné-Dolech

Výjimečná alej tvořena převážně javory se nachází v opuštené oblasti bývalých dolů v Karviné, místní části Doly. Vede z ulice Ostravská ke kapličce Nejsvětějšího Srdce Ježíšova, která byla posatvena v epicentru výbuchu na dolech Jan-Karel, Hlubina a Františka dne 14. června 1894.
Karviná, Moravskoslezský kraj

Soukromá Botanická zahrada v Orlové

Botanická zahrada pana Otakara Potyky v Orlové je zaměřena na sukulenty a kaktusy. K zhlédnutí kolem 5500 druhů rostlin z oblastí Bolívie, Brazílie, Argentiny, Mexiko, Chile a USA. Prohlédnout si ji můžete sami nebo s výkladem průvodce.
Orlová, Moravskoslezský kraj

Naučná stezka v zámeckém parku v Orlové na Karvinsku

Naučná stezka v zámeckém parku v Orlové na Karvinsku je součástí komplexní proměny pohornické krajiny a aktivit programu POHO 2030 Moravskoslezských Investic a Developmentu.
Orlová, Moravskoslezský kraj

Kostel Narození Panny Marie Orlová

Jedná se o novogotickou stavbu dostavěnou v počátku 20. století, k níž patří soubor soch se schodištěm, ohradní zdi a přilehlý areál zámeckého parku. Kostel je velmi hodnotná trojlodní monumentální stavba s presbytářem z roku 1466, jejíž novogotická úprava je slohově nejčistší v ČR.
Orlová, Moravskoslezský kraj

Kostel sv. Petra z Alkantary – unikát v Karviné

V místě centra původního města Karviná, dnes Doly, najdeme kostel postavený v roce 1736 v barokním slohu, který je zasvěcený sv. Petru z Alkantary. Kostel je známý také pod pojmem "šikmý" kostel v Karviné.
Karviná, Moravskoslezský kraj

Solná jeskyně Dětmarovice

Na začátku každé procedury je solná jeskyně Dětmarovice doplněna o hustou a vlhkou slanou mlhu, která zaplní celou jeskyni. Slaná mlha je cítit při vdechování, protože se vyrábí ze soli z Mrtvého moře, která je bohatá na minerály, nejvíce však na hořčík a draslík.
Dětmarovice, Moravskoslezský kraj

POHO Park – důl Gabriela v Karviné

Projekt POHO Park usiluje o vybudování důstojného centra pohornické krajiny, které nabídne zázemí nejen návštěvníkům dolu Gabriela, ale také přilehlého kostela sv. Petra z Alkantary. Vzniknout by měl do roku 2026.
Karviná, Moravskoslezský kraj

Ubytování a restaurace v okolí

Hájenka Orlová

Restaurace je zaměřena na širokou nabídku piva. Ve stálé nabídce máme piva z pivovarů Nachmelená opice, Koníček a Svijany. Točíme opravdové pivní speciály, menších i větších, jak českých tak i zahraničních pivovarů.
Orlová, Moravskoslezský kraj

Hotel Sport Orlová – na dosah přírody

Hostům hotelu nabízíme široké možnosti sportovního vyžití ve sportovním areálu, který vám může být k dispozici. alei příjemné posezení v hotelové restauraci či vinárně se skvělou kuchyní a příjemnou obsluhou.
Orlová, Moravskoslezský kraj

Dvůr Olšiny v Karviné

Původní panský dvůr, který prošel rekonstrukcí, nyní nabízí hotelové služby, ale také se zde nachází jízdárna.
Karviná, Moravskoslezský kraj

Cafe BB Bar Karviná

Nekuřácký bar s originálním interiérem je ideálním místem pro obchodní jednání nebo posezení s přáteli. Čeká na vás stylový interiér s příjemným posezením, letní terasa a kulinářské speciality našich kuchařů.
Karviná, Moravskoslezský kraj

Bistro BOK of Ka Dinos v Karviné

Na jaře 2023 otevřelo v Karviné bistro BOK of Ka Dinos, kde si můžete pochutnat jak na slaném, tak sladkém jídle. Každý den mají polední nabídku.
Karviná, Moravskoslezský kraj

Rest&rt restaurant-bar

Naše myšlenka a filosofie je úplně jednoduchá – vaříme dle sezónnosti, převážně z farmářských produktů s jasným původem, v maximální čerstvosti a kvalitě. Toto je jednoduše naše krédo a na to klademe velký důraz.
Karviná, Moravskoslezský kraj

Hotel Darkov v Karviné

Hotel Darkov má v Karviné dlouhodobou tradici. V nedávné době prošel generální rekonstrukcí a jeho cílem je profilovat se jako malý rodinný hotel s klidnou atmosférou. Leží v poklidné části stejnojmenné lázeňské čtvrti města Karviné – Darkově.
Karviná, Moravskoslezský kraj

Zámek Old Yard v Rychvaldu

Šlechtické sídlo ze 16. století v Rychvaldu je někdy známé pod názvem Starý dvůr, nicméně dnes se zrekonstruovaný zámek nazývá Old Yard a nabízí ubytovací služby. Zámek je možné si i projít na prohlídkové trase.
Rychvald, Moravskoslezský kraj