Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Tovární muzeum Jawa Konopiště
Kultura

Tovární muzeum Jawa Konopiště

Na Konopišti najdete unikátní motocyklové muzeum, kde je vystavena část největší české sbírky motocyklů. V obou muzeích je vystaveno v současné době celkem okolo 200 motocyklů a další exponáty. Muzeum na Konopišti je zároveň oficiálním továrním muzeem značky Jawa.

Tovární muzeum Jawa Konopiště je zaměřeno na reprezentativní ukázky z historie značky Jawa, a to jak exponátů, tak historických materiálů, při použití video prezentace velkoprostorovou projekcí v českém, anglickém a německém jazyce. Dalším nosným tématem muzea je zdokumentování závodních úspěchů českých motocyklových značek ve 20. století (unikátní exponáty, trofeje, historické dokumenty).

V muzeu je vystaveno v současné době celkem okolo 200 motocyklů +další exponáty. Muzeum na Konopišti je zároveň oficiálním továrním muzeem značky Jawa.

Aktuality

Triatlon Konopiště

Akce se koná v nádherném prostředí zámku a parku v Konopišti. Trať vede směr Neveklov. Závod je určen pro všechny věkové kategorie od 8 let výše. Pro děti zařazujeme dětské běhy do 7 let. Tratě jsou zvládnutelné pro všechny alespoň trochu sportující lidi. Pro veřejnost je určen open závod.
Benešov, Středočeský kraj

1. máj na Konopišti – prohlídky pro zamilované

Prohlídky doplní krásná květinová výzdoba.
Benešov, Středočeský kraj

Den dětí na Konopišti

Na Den dětí.
Benešov, Středočeský kraj

Zádušní mše na výročí sarajevského atentátu v konopišťské kapli

Zádušní mše za arcivévodu a jeho ženu, kteří byli zastřeleni během sarajevském atentátu, a za všechny oběti první světové války.
Benešov, Středočeský kraj

Hradozámecká noc na Konopišti a v Růžové zahradě

Oblíbená akce hradů a zámků na konci prázdnin má na Konopišti opět co nabídnout velkým i malým návštěvníkům, milovníkům historie, divadla i zábavy.
Benešov, Středočeský kraj

Alamode – Šaty dělají člověka

Od 29. března do 28. listopadu 2024 můžete ve výstavních prostorách na Jižní terase zámku Konopiště navštívit výstavu Alamode s podtitulem Šaty dělají člověka. Expozice přibližuje rokokové odívání a společenský život vznešené společnosti v době Marie Terezie.
Benešov, Středočeský kraj

Magie světel a stínů

Během této magické prohlídky zešeřelým zámkem.
Benešov, Středočeský kraj

Večerní slavnost pro Žofii

Akce je komfortní zážitek pro malou skupinu.
Benešov, Středočeský kraj

Výlet s tajenkou: Za medvědy a Bílou paní na zámek Konopiště

Projděte se s dětmi okolo zámku Konopiště. V turistickém informačním centru Benešov nebo Konopiště obdržíte mapu a křížovku. Pokud splníte všechny úkoly a vyluštíte tajenku, dostanete za ni malou odměnu. Délka trasy je 5 km a jedná se o lehkou trasu pro děti od pěti let.
Benešov, Středočeský kraj

Vídeňská snídaně na balkóně zámku Konopiště

Gastronomický program podle dobových pramenů v interiérech zámku Konopiště. Snídaně na zámeckém balkóně, prostřená stejně tak, jak byla servírovaná arcivévodovi Františku Ferdinandu d´Este a jeho rodině s prohlídkou soukromé jídelny.
Benešov, Středočeský kraj

Zámecký park a obůrka pro lesní zvěř na Konopišti

Zámecký park na Konopišti patří k nejkrásnějším krajinářským parkům u nás. Jeho součástí je rozsáhlý zámecký rybník, růžová zahrada se skleníkem, obora a bažantnice. Nachází se zde několik naučných stezek a obůrka s lesní zvěří.
Benešov, Středočeský kraj

Zámek Konopiště – za Františkem Ferdinandem na zámek

Současnou podobu dostal zámek na přelomu 19. a 20. století, kdy zámek vlastnil František Ferdinand d'Este, následník rakouského trůnu. Vypravte se na půvabné místo nedaleko Prahy, kde žil tento vášnivý lovec.
Benešov, Středočeský kraj

Růžová zahrada Konopiště se skleníky

Růžovou zahradu založil arcivévoda František Ferdinand d´Este v období kolem roku 1900. Skleníky s teplomilnými a subtropickými rostlinami, korkový pavilon a sochařská výzdoba tvoří nedílnou součást zahrady u zámku Konopiště.
Benešov, Středočeský kraj

Pulse Wellness and Fitness centrum v Benešově – sport a relaxace pod jednou střechou

Nejkomplexněji vybavené wellness a fitness ve středních Čecháchm to je Pulse centrum v Benešově. Nabízí se zde fitness, kardio zóna, skupinové lekce a wellness – od finské sauny a vířivek po masáže a solarium. V neposledni řadě zde najdete příjemné posezeni v kavárně.
Benešov, Středočeský kraj

Soukromá zahradní železnice Dalecký

Na zahradě rodinné vily najdete nejen modelovou železnici v měřítku G (1:26), ale také zahradní železnici "pětipalcovku", na které se můžete i se svými děti svést – uveze až osm mužů. Vše je zasazené do přírodních modelových scenérií a zázemí nádraží a výtopen k dokreslení zážitku.
Benešov, Středočeský kraj

Kuličková dráha u Biosky v Benešově

Děti a hraví dospělí mohou vyzkoušet kuličkovou dráhu, která je součástí dětského hřiště u Biosky v Dukelské ulici v Benešově.
Benešov, Středočeský kraj

Ubytování a restaurace v okolí

Café Konopiště

Klasická česká kavárna a občerstvení, nejenom pro turisty, nabízející příjemný prostor a domácí produkty pro zpříjemnění dne našich zákazníků.
Benešov, Středočeský kraj

Restaurace Stará myslivna na Konopišti

Restaurace s loveckým interiérem dle zámeckých komnat zámku Konopiště, nabízející tradiční staročeskou kuchyni a zvěřinové speciality. Pokrmy připravují šéfkuchaři, kteří reprezentovali českou kuchyni na světové výstavě EXPO 2005 v Japonsku a byli vybráni i pro EXPO 2010 v Šanghaji.
Benešov, Středočeský kraj

Hotel Benica s restaurací v Benešově

Hotel se nachází v blízkosti zámeckého parku Konopiště, na okraji Benešova. V hotelu naleznete výborné zázemí pro pořádání školení, konferencí, firemních večírků, teambuildingů, rodiných oslav a svatebních hostin.
Benešov, Středočeský kraj

Búda – vinotéka a kavárna

Vinotéka, vinárna, kavárna a místo kulturního dění inspirováno búdami, lidovými sklípky na uherskohradištsku.
Benešov, Středočeský kraj

Kavárna Cukr a bič v Benešově

Kavárnu s vlastní výrobou dortů naleznete v Benešově, nese příznačný název Cukr a bič. Kromě sladkého si zde můžete dát i oběd dle denní nabídky.
Benešov, Středočeský kraj

Hotel Atlas v Benešově

Atlas byl mýtický obr, který na své šíji nesl celou nebeskou klenbu. Hotel Atlas dnes se stejným nasazením zvedá na vysokou úroveň hotelové a další doplňkové služby v samém centru Benešova.
Benešov, Středočeský kraj

Dhaba Beas

Dhaba Beas je síť vegetariánských a veganských samo-obslužných restaurací vycházející hlavně z tradiční indické, thajské, vietnamské a české kuchyně.
Benešov, Středočeský kraj

Sakura’s restaurant v Benešově

Restaurant Sakura’s v Benešově nabízí mnoho různých autentických chutí asijské kuchyně včetně příjemné atmosféry.
Benešov, Středočeský kraj