Úvod > Co chcete dělat? > Lázně a wellness > Termální lázně Velké Losiny
Lázně a wellness

Termální lázně Velké Losiny

Termální lázně Velké Losiny patří mezi nejznámější a nejstarší moravské lázně s dlouholetou tradicí. Historie lázeňství ve Velkých Losinách sahá až do 16. století. Dnešní lázně tak navazují na ty nejlepší tradice s využitím nejmodernějších léčebných postupů a metod.

Návštěvníci a lázeňští hosté vyhledávají v Termálních lázních Velké Losiny především jedinečné léčebné účinky místních termálních, sirných, minerálních vod 36°C teplých. Tento přírodní léčebný zdroj tvoří podstatu hydroterapie (vířivé, perličkové koupele, podvodní masáže, přísadové a sirné koupele) a přispívá k relaxaci svalstva, ohebnosti kloubů, k posilování svalstva formou plavání a pomáhá termoregulaci.

Lázně jsou atraktivní rovněž pro svoji polohu v podhůří Hrubého Jeseníku, příznivé klimatické podmínky a příjemné prostředí, které tvoří malebný rozsáhlý lázeňský park, kde najdeme vysoké stoleté stromy a vzácné dřeviny z celého světa. Lázně Velké Losiny v sobě spojují to nejlepší, co nabízí velká lázeňská města, s klidným prostředím uprostřed přírody. Okolí lázní nabízí mnoho příležitostí pro volnočasové aktivity.
 

  • Lázně jsou zasazeny do rozsáhlého lesoparku s vzrostlými stromy a vzácnými dřevinami
  • Léčivé přírodní termální sirné prameny
  • Lázeňská rehabilitace a odborná péče pro dospělé a děti od 1 roku
  • Léčí se zde nemoci pohybového aparátu, kožní, neurologické, onkologické a oběhové
  • 4 lázeňské domy – hlavní hotel Eliška, sanatorium Šárka, vila Gazárka a Chaloupka
  • 1 wellness hotel Diana – nedaleko lázní, na okraji lesa s výhledem na Jeseníky
  • Unikátní termální park v Česku
 

Termály Velké Losiny

V Termálních lázních Velké Losiny byl vybudován jedinečný termální park o rozloze 6000 m2, který v České republice nemá obdoby! Bazény v termálním parku jsou naplněny stejnou termální minerální sirnou vodou, která je využívána při léčebných pobytech  lázeňských hostů. Venkovní areál disponuje čtyřmi termálními bazény. Namožené a unavené svaly uvolníte ve dvou relaxačních bazénech s hydromasážními sedátky a lehátky.
 

Telerehabilitační laboratoř v lázních Velké Losiny

Termální lázně Velké Losiny od ledna 2023 otevřely Telerehabilitační laboratoř, která je vybavena systémy pro kontaktní i vzdálenou rehabilitaci pacientů nejrůznějších diagnóz. Prostřednictvím terapie s využitím audiovizuální zpětné vazby a monitoringu pohybové aktivity pacienta, mohou pacienti rehabilitovat v interaktivní aplikaci i přes telemetrické přenosy. Pacienti v lázních pak mají terapii v laboratoři zpestřenou herním prostředím rehabilitačních systémů a variabilním léčebným plánem, který je přesně nastaven podle jejich schopností a dovedností, což ještě více zvýší zainteresovanost pacientů do terapie.
 

Lázeňské pobyty v Lázních Luhačovice

Léčebné lázeňské pobyty jsou pod dohledem lékaře Termálních lázní, který stanovuje léčebný plán na základě zdravotního stavu klienta. Pro lepší léčebný efekt doporučujeme lázeňské léčebné pobyty minimálně na 2 týdny. Vybirat můžete například z pobytových balíčků, jako je například pobyt:
  • Lázně na zkoušku
  • Týden pro zdraví
  • Pobyt pro seniory
  • Komplexní kúra
  • Komplexní lázeňská péče (pro klienty zdravotních pojišťoven na 21 nebo 28 dnů)
  • Příspěvková lázeňská péče (zdravotní pojišťovna hradí pouze léčbu na 14 nebo 21 dnů, ubytování a stravu si klient hradí sám)
  • Ambulantní rehabilitační péče (Zdravotní pojišťovna hradí pouze léčbu, jedná se o žádanky typu FT nebo K. Zdravotní pojišťovna  hradí jen omezený počet léčebných procedur, klient si část procedur doplácí z vlastních prostředků)

Dostupné jsou také kratší lázeňské pobyty např. pro seniory, víkendové pobyty, relaxační, aktuální nabídka... atp.

Provozovatel

Lázně Velké Losiny, s.r.o.

Lázeňská 323
788 15 Velké Losiny
Tel.:
+420 583 394 111
Email:
recepce@lazne-los...
WWW:
https://www.lazne...
GPS:
50,032894 17,038614
 
 

Časová náročnost

12,0 hodin

 
 

Aktuality

Velikonoce a zahájení sezóny 2024

Velikonoční Losiny.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Sportovní den v Sobotíně

Sportovní den je zaměřen na pohybové aktivity spojené především s jezdectvím. Akce je určena pro všechny věkové kategorie. Na výběr budou disciplíny: parkur, drezura, ponygames včetně jízdy na koních pro všechny zájemce. Nebude chybět tolik populární hobby horsing a parkur se psy.
Sobotín, Olomoucký kraj

Horokros

Horokros je běžecký kros s více jak třicetiletou tradicí. Závod je zařazen v celostátní termínovce a běží se jako závěrečný běh v seriálu Chlapáckých běhů, které se organizují v oblasti Šumperska.
Šumperk, Olomoucký kraj

Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024

24. ročník historických oslav, které se konají jako připomínka nejvýznamnější události v dějinách města Šumperka – sjezdu čelních představitelů Markrabství moravského a zástupců slezských knížectví, který se v bývalém šumperském zámku uskutečnil 4. června 1490.
Šumperk, Olomoucký kraj

Jak bydlí ptáci aneb Vše o ptačích hnízdech

Jak už název napovídá, zoologická výstava návštěvníkům zevrubně představí ptačí obydlí.
Šumperk, Olomoucký kraj

Velikonoce v muzeu

Na Zelený čtvrtek 28. března muzeum přichystalo již tradiční velikonoční akci, na které si děti vyzkoušejí zdobení vajíček, pletení pomlázek či pečení velikonočního pečiva.
Šumperk, Olomoucký kraj

Záhadný svět mikroorganismů

Malá výstava o potenciálně velkém problému. Ať již chceme, či ne, mikroorganismy jsou běžnou součástí světa, ve kterém žijeme. Podstatnou část tohoto světa mikroorganismů tvoří bakterie.
Šumperk, Olomoucký kraj

Vybrané kapitoly z vesnického stavitelství

Srdečně zveme všechny zájemce o lidovou architekturu na prezentaci knihy Pod Králickým Sněžníkem, která se uskuteční v přednáškovém sále Vlastivědného muzea v Šumperku 18. dubna 2024 od 17 hodin.
Šumperk, Olomoucký kraj

Úniková hra Velké Losiny

Zvládnete se dostat ven v časovém limitu 60 minut? Interaktivní úniková hra pro všechny.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Penzion Fialka – dovolená ve Velkých Losinách

Velké Losiny umožňují strávit dovolenou aktivním způsobem se spoustou zážitků, ale také relaxačně. Penzion Fialka vám díky své rodinné atmosféře zajistí příjemné prožití dovolené.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Pramen Žerotín ve Velkých Losinách

Termální pramen Žerotín se nachází v lázeňském parku v hloubce 1000 m. Jedná se o sirný teplý pramen, přírodní slabě mineralizovanou sirnou vodu. Jeho voda je čirá, bez barvy se sirovodíkovým pachem. Využívá se ke koupelím a jsou jím napájeny termální bazény.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Ruční papírna Velké Losiny – Muzeum papíru

Původně žerotínská manufaktura na výrobu papíru pracuje ve Velkých Losinách nepřetržitě od konce 16. století až do dnešních dnů. Je jedním z posledních evropských svědků starého papírnického řemesla, jediná svého druhu v České republice.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Úniková místnost v Papírně Velké Losiny

Navštivte naši reálnou únikovou místnost, která se nachází přímo v prostorách naší Ruční papírny ve Velkých Losinách. Neváhejte a přijďte otestovavat týmovou spolupráci, šikovnost a rychlost myšlení...
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Termální park – Termály Losiny

Unikátní spojení relaxace, regenerace, odpočinku a blahodárné termální vody – jedinečný termální park, který v České republice nemá obdoby. Venkovní areál termálního parku nabízí čtyři venkovní bazény a vevnitř naleznete dalších pět. Jako jediný u nás nabízí bazény napuštěné přírodní termální vodou.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Areál zdraví ve Velkých Losinách

Areál zdraví ve Velkých Losinách, nedaleko zámku na louce vedle hlavní silnice, nabízí sportovní i kulturní vyžití. Můžete si zde zahrát míčové hry, ale také zlepšit svou fyzičku na několika strojích pod širým nebem. Děti se vyřádí na prolézačkách či v dětském koutku.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Lušticí hledačky Cestičkou

Tipy na zábavné výlety s úkoly, luštěním a možností vyhrát hezké ceny. Lušticí hledačky máme na různých místech v ČR!
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Ubytování a restaurace v okolí

Penzion Horinka Velké Losiny

Penzion Horinka se nachází v centru obce Velké Losiny, v bezprostřední blízkosti areálu Lázní Velké Losiny a lyžařského střediska Kouty. Objekt je vybaven i pro imobilní osoby, bezbariérový přístup je zabezpečen do všech částí budovy.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Lázeňský hotel Eliška ve Velkých Losinách

Lázeňský hotel Eliška se nachází přímo v srdci Velkých Losin uprostřed lázeňského parku. Prošel stavebními úpravami, díky kterým nyní tvoří hotel dvě budovy Eliška I a Eliška II, které jsou propojeny spojovacím traktem, dlouhým cca 90 metrů, a nabízí komplexní služby pod jednou střechou.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Hotel Istria

Rodinný hotel se nachází přímo v centru lázní Velkých Losin. Jeho velkou výhodou je vzdálenost pouze pár metrů od Termálního parku Losiny, kde si můžete odpočinout a využít až devět bazénů, různé typy saun a děti jistě ocení vodní atrakce a dětské bazény.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Nejen párek

Ondřej Starý se do Šumperka přistěhoval se zkušenostmi z Prahy. S Matějem Šinoglem otevřeli ve Velkých Losinách krásné, hravé bistro. Dost za to může i jeho žena Sandra, skvělý interiér, logo a název, který dovoluje všechno, je její práce.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Hotel Villa Aurelie

Stylová vila v centru Velkých Losin, kde můžete strávit relaxační dovolenou.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Jídelna ve Velkých Losinách

Velký důraz klademe na kvalitu a čerstvost použitých surovin. Zaměřujeme se hlavně na přípravu teplých pokrmů české kuchyně. Každý den vaříme čerstvá jídla, jídelníček denně obměňujeme.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Restaurace Losín v areálu papírny Velké Losiny

Přímo v areálu Ruční papírny ve Velkých Losinách se nachází stylová restaurace Losín. Interiér restaurace vznikl moderní vestavbou ve stylové historické budově.
Velké Losiny, Olomoucký kraj

Chalupa u Zvoničky ve Velkých Losinách

Užijte si příjemné ubytování na Chalupě u Zvoničky s veškerým vybavením, které vám zajistí příjemnou dovolenou. Novostavba dvojdomku situovaná v klidné oblasti nedaleko lesa nabízí výborné podmínky pro relaxaci.
Velké Losiny, Olomoucký kraj