Úvod > Co chcete dělat? > Zimní sporty > Ski areál Monínec – skvělé lyžování nedaleko Prahy
Zimní sporty

Ski areál Monínec – skvělé lyžování nedaleko Prahy

Středisko uprostřed Čech v oblasti zvané Česká Sibiř je vybaveno nejmodernější technologií. Z Prahy je vzdálen pouhých 80 kilometrů a nabízí návštěvníkům dvě červeno modré sjezdovky s celkovou délkou 1 800 metrů i snowtubing. V létě se nabízí mnoho aktivit: lanový park, golf, koupaliště a další.

Komplex je svou útulností a rodinnou atmosférou ideálním cílem výletů. Lyžařský areál Ski Relax Monínec alpského typu nabízí večerní lyžování, lyžařskou restauraci i skvělé ubytování. A z Prahy je to jen 80 km!

Areál nabízí svým návštěvníkům dvě červené sjezdovky o delkách 1 200 a 600 metrů. Pak je zde Hotelová sjezdovka, Funline trať (a za příznivých podmínek i snowpark Freestyle Area). Sjezdovky jsou zasněžovány technickým sněhem a samozřejmostí je též jejich pravidelná úprava. Umělé osvětlení umožňuje lyžařům oblíbené večerní lyžování. Přeprava je zajištěna třemi vleky a lanovkou s kapacitou 2 400 osob za hodinu.

V lyžařském středisku Monínec se nachází také bezplatné parkoviště, kde můžete nechat své auto. Areál nabízí i další služby, jako je půjčovna lyžařského vybavení či kvalitní ski servis. Své lyžařské schopnosti můžete zdokonalit v lyžařské škole a pro děti je připravena dětská školička s pojízdným pásem.

Lyžařská sezóna zde díky převratnému systému umělého zasněžování Snow Factory a skladováním starého sněhu z předchozí sezóny, který lze opakovaně použít, začíná již v listopadu a končí na konci března. Areál je umístěn na severní straně Javorové skály (724 m n.m.), díky čemuž se zde lyžuje průměrně 100 dní v roce.
 

Systém Gopass na Monínci

Na Monínci používají věrnostní program Gopass společnosti Tatry Mountain Resorts (TMR), skipasy se kupují za flexi ceny. Díky Gopassu se lyžařům rozšíří možnosti využití benefitů nejen na Monínci, ale také v dalších 5 evropských zemích, a to jak v zimních střediscích, tak i v golfových resortech, aquaparcích, hotelech, restauracích, obchodech nebo půjčovnách. Držitelé Gopass karet si nakoupí skipasy na e-shopu Gopass a mohou vyrazit rovnou na kopec. Noví zákazníci si po nákupu online z pohodlí domova mohou vyzvednout skipas na samoobslužném automatu Ticket Point přímo v areálu a bez potřeby vyzvedávání na pokladně.
 

Zima na Monínci

Čtyřsedačková lanová dráha Poma s přepravní kapacitou 2400 osob za hodinu obsluhuje 1200 m dlouhou červenou sjezdovku, která je v celé délce zasněžována technickým sněhem a osvětlena pro večerní lyžování. V horní části sjezdovky zvyšuje komfort lyžování nový dvoumístný vlek Doppelmayr s kapacitou 1200 osob za hodinu. Stávající cvičná 170m dlouhá sjezdovka slouží především lyžařské škole Monínec a začátečníkům.

V zimní sezóně je tu pro děti lyžařská školička, uzavřený prostor s dětským hřištěm pro výuku lyžování a pro pohodlí malých lyžařů 90m pojízdný koberec, nejdelší v České republice. Vše najdete ve spodní části areálu, mezi parkovištěm a budovou M2 u nástupní stanice lanové dráhy.

Za dobrých sněhových podmínek je vybudován snowpark Freestyle Area. O jeho 100% úpravu snowparku se starají dva shapeři a headshaper, takže budete mít jistotu každodenní úpravy jak ručně, tak stojově. Snowpark má vlastní vlek a také umělé osvětlení pro večerní provoz. Dle návrhu Freestyle Area parkdesignera Michala Rittera bude rozdělen na easy/medium sekci a na celkem čtyřech platformách najdete mnoho překážek a skoků.
 

Unikátním systém zasněžování Snow Factory

Skiareál Monínec přichází do nové sezóny s unikátním systémem zasněžování Snow Factory, první „továrna na sníh“ svého druhu v Česku, která není závislá na okolní teplotě a dokáže připravovat svůj specifický sníh i v teplotách do plus 35°C. Původně italská děla za 24 hodin vyprodukují až 500 kubíků sněhu, což je v přepočtu 50 nákladních tater. Sníh se vyrábí v minusových teplotách a teplotu minus pět stupňů ve svém jádru drží, takže se roztává pomalu. K výrobě sněhu se nepoužívají žádné chemické látky.

Aktuality

Prčický půlmarathon 2024

Přijďte si v sobotu 27. dubna užít již 4. ročník úžasné sportovní akce pro všechny bez rozdílu věku.
Sedlec-Prčice, Středočeský kraj

Pochod Praha – Prčice 2024

57. ročník nejznámějšího organizovaného turistického a dálkového pochodu v České republice Praha–Prčice se koná 18. 5. 2024.
Sedlec-Prčice, Středočeský kraj

Vystoupení indiáncké skupiny Chayag

Uvolňující hudba s tancem ve staré historické mlýnici.
Vršovice, Moravskoslezský kraj

GS MTB Maraton Jistebnice 2024

V pořadí 25. ročník GS MTB MARATON JISTEBNICE je tradiční závod horských kol. Akce je určena pro všechny věkové i výkonnostní kategorie.
Jistebnice, Jihočeský kraj

Silvestrovský běh 2024

Silvestrovský běh v Jistebnici je tradiční závod s vloženým závodem koloběžek. Akce je určena pro všechny věkové i výkonnostní kategorie.
Jistebnice, Jihočeský kraj

BeerFest Nechvalice 2024

Připravte se na nezapomenutelný zážitek plný piva, hudby a skvělé nálady na 3. ročníku BeerFestu Nechvalice, v pátek 5. 7. 2024.
Nechvalice, Středočeský kraj

Velikonoce v Borotíně

Letos se již podeváté na Bílou sobotu otevřou vrata Barokního dvora Borotín, abychom mohli společně s našimi návštěvníky oslavit svátky jara – Velikonoce.
Borotín, Jihočeský kraj

Slunce, seno ... Zdeněk Troška

Barokní dvůr Borotín uvádí: Slunce, seno ... Zdeněk Troška.
Borotín, Jihočeský kraj

Půjčovna Sled Dogs

Vedle lyží a snowboardů se na českých sjezdovkách těší čím dál větší oblibě i sněžné brusle. Zájemce lákají na snadnější ovladatelnost a zábavnost oproti lyžím. Letos je můžete vyzkoušet hned ve 12 půjčovnách po celé ČR nebo zdarma v rámci Sled Dogs Snow tour.
Sedlec-Prčice, Středočeský kraj

Aktivity park Monínec – letní sezona v areálu Monínec

Letní Aktivity park Monínec, to je skvělá letní dovolená pro celou rodinu. Park zahrnuje kuličkovou dráhu a vodní maxiskluzavku, tubing, trampolínu, lukostřelbu či discgolf. Nechybí však ani lanový park a půjčovna elektrokol.
Sedlec-Prčice, Středočeský kraj

Stará poštovna ze Sněžky na Monínci

Jeden z nejvyšších vršků Čertovy hrbatiny, Monínec nedaleko Sedlce-Prčice, pyšně nese české poštovní „nej“. Přestěhovala se sem totiž nejstarší česká poštovna, která léta stávala na vrcholku hory Sněžky.
Sedlec-Prčice, Středočeský kraj

Bikepark Monínec

V bikeparku Monínec, nedaleko města Sedlec-Prčice, najdete neuvěřitelně zábavné odbočky. V horní části tratě jsou pro vaše horská kola navíc zakopané klopené zatáčky přímo na sjezdovce a pár jednoduchých skoků. Hobby trať a flow trail je propojena s funline dráhou a tunelem.
Sedlec-Prčice, Středočeský kraj

Naučná stezka Včely a mravenci na Monínci

Na Monínci můžete díky zajímavé naučné stezce poznat mikro svět včel a mravenců. Naučná stezka vznikla na trase mezi restaurací M2 a hotelem Monínec a její délka je zhruba 1,5 km.
Sedlec-Prčice, Středočeský kraj

Vesnická památková rezervace Ounuz

Osada Ounuz, byla v roce 1995 vyhlášena vesnickou památkovou zónou, neboť jsou zde zachované původní roubené stavby lidové architektury, které posloužily jako kulisy pro natáčení pohádky Pyšná princezna.
Jistebnice, Jihočeský kraj

Javorová skála v Čertově hrbatině

Javorová skála se nachází 6,5 km severně od Jistebnice a 4 km jihozápadně od Prčice; asi 15 km severovýchodně od Milevska a 18 km severozápadně od Tábora. Po severním úbočí Javorové skály probíhá hranice mezi Jihočeským a Středočeským krajem.
Sedlec-Prčice, Středočeský kraj

Skála Čertovo Břemeno

Žulový skalní útvar na severním okraji Jistebnické vrchoviny leží asi 7 km jižně od Prčice. Na jeho vrcholku (715 m n. m.) lze pozorovat řadu skalních misek, které zde podle pověsti zanechal jako otisky svých zad a kopyt čert.
Sedlec-Prčice, Středočeský kraj

Ubytování a restaurace v okolí

Rekreační středisko Kroužky nad Moníncem

Nabízíme ubytování pro malé i větší skupiny osob. Pro vaši rodinu, oddíl nebo partu přátel nabízíme až 176 míst v chatičkách, ubytovně nebo apartmánu.
Jistebnice, Jihočeský kraj

Hotel Monínec

Areál Monínec leží na Javorové skále (723 m n.m.) necelých 70 km jižně od okraje Prahy. Nabízí ubytování v Hotelu Monínec*** s wellness a restaurací a dále v penzionech a artmánech. Z letních aktivit se nabízí například golf, tubing, naučná stezka, lanové parky, koupaliště, cyklotrasy a další.
Sedlec-Prčice, Středočeský kraj

Restaurace Čertovo Břemeno

Restaurace, kterou byste snadno přehlédli a pokud ne, možná byste se báli vejít. Což by ovšem byla chyba, protože zde najdete klid, domácí a poctivou kuchyni, krásný výhled a to vše v budově, která se pyšní titulem Stavba roku 2011.
Jistebnice, Jihočeský kraj

Penzion Kateřina

Venkovské stavení, zrekonstruované v souladu s původními stavitelskými principy a přírodou, se nachází v osadě Nepřejov, uprostřed panenské přírody, obklopené lukami, lesy a háji.
Nadějkov, Jihočeský kraj

Strnadovský mlýn – pohádka ve středních Čechách

Ideální prostředí pro relaxaci a odpočinek, pro pěší či cykloturistiku, v zimním období dobré podmínky pro lyžování a běžky. V krásném prostředí Strnadovského mlýna můžete rybařit ve vlastním rybníku a na břehu tohoto pstruhového rybníka využít pravé finské sauny.
Sedlčany, Středočeský kraj

Ubytování v Ouklidu

Nabízíme ubytování na starobylém středočeském statku. Přestože jsou apartmány nové, dýchne na vás atmosféra venkovského bydlení, klidu a pohody.
Nedrahovice, Středočeský kraj

Automat na jogurty a sýry farmy Čítek v Táboře a Makově

Na autobusovém nádraží v Táboře stojí automat na jogurty a sýry. Patří farmě Čítek z Makova nedaleko Jistebnice. Stejný automat provozují Čítkovi také u své minimlékárny na návsi v Makově.
Dražice, Jihočeský kraj

Share Happiness – Živili

Zážitkové ubytování, kde se probudíte do krásné krajiny za zvuků přírody a šumících potůčků. Místo, kde budete chtít tvořit, rozjímat a nebo prostě jen tak být! Najdete zde čtyři objekty, které představují čtyři živly – Voda, Oheň, Země, Vzduch.
Smilkov, Středočeský kraj