Úvod > Aktuality > Vzneste se do gastronomického nebe na Grand Restaurant Festivalu

Vzneste se do gastronomického nebe na Grand Restaurant Festivalu

Vydáno 9. ledna 2017 Gurmánská turistika
Zimní svátek všech milovníků dobrého jídla a pití startuje 15. ledna a končí posledním únorovým dnem roku 2017. Festival probíhá v 91 vybraných restauracích ze všech krajů ČR. Letošním tématem je "Baroko na talíři". Mezi hlavní ingredience tohoto období patří skořice, med, sušené ovoce, houby, zázvor, ořechy či kořenová zelenina. Na festivalu ochutnáte zvýhodněné degustační menu inspirované lokálními surovinami, kreativitou těch nejlepších šéfkuchařů v zemi a samozřejmě – barokem.
Zimní svátek všech milovníků jedinečného jídla a nápojů proběhne od 15. ledna do 28. února 2017 ve vybraných restauracích po celé ČR.

Grand Restaurant Festival probíhá přímo v interiérech vybraných podniků z gastronomického průvodce Maurerův výběr Grand Restaurant. Lidé mohou ochutnat luxusní delikatesy za zvýhodněné festivalové ceny. Letošní ročník nabízí mimořádně atraktivní téma: "Baroko na talíři" - můžete se těšit na úžasné kreace vyhlášených chefů ze všech koutů země.
 

Letos poznáte baroko na talíři

Baroko na talířiV architektuře je baroko charakteristické svou monumentalitou, nadsázkou a drahými materiály. Hudbu reprezentuje J.S.Bach s G. F. Händelem, malířství zase Caravaggio s Rubensem a Rembrandtem. V sochařství proslul Bernini, Michelangelo, u nás Matyáš Braun. Baroko se vyznačuje bohatostí tvarů, zdobností a velkolepostí. Prosadilo se samozřejmě i v gastronomii. Kuchyně byla založena na zvěřině, čerstvých rybách, oblíbené bylo telecí, kachní a račí maso, často ale také hlemýždi a v přímořských oblastech samozřejmě mořské plody.

Mezi hlavní ingredience tohoto období patří skořice, med, sušené ovoce, houby, zázvor, ořechy či kořenová zelenina. Velmi oblíbená byla i příprava omáček jako bešamelová, španělská, holandská, velouté a další dokonce i pálivé omáčky.

V rámci "baroka na talíři" ochutnáte zvýhodněné degustační menu inspirované lokálními surovinami, kreativitou těch nejlepších šéfkuchařů v zemi a samozřejmě – barokem.
 

Jak to probíhá aneb užijte si speciální gurmánské zážitky

K tomu, abyste se mohli zúčastnit Grand Restaurant Festivalu, musíte mít zakoupenu festivalovou ochutnávku do vámi vybrané restaurace či speciální doprovodný program na příslušný den a čas.

Na vlastní průzkum se můžeme vydat díky "Mňam Zážitkům", které spojují špičkové kulinární požitky s výjimečnými akcemi. Zúčastnit se můžete například Ovíněných procházek s Pavlem Maurerem, speciálních cest Mňam Busem nazvané "Jiné světy s Apetitem" za exotickými kuchyněmi světa a atraktivní jistě bude i program Baroko s Pavlem Maurerem nebo Mňam Bus do Asie.

RicardoŘíkají vám něco restaurace Aromi a La Finestra či delikatesy La Bottega? Učte se vařit s Riccardem! Do tajů pravé italské kuchyně vás zasvětí charismatický chef Riccardo Lucque. Čeká vás nejen škola vaření, ale také degustace tří pokrmů s nevyhnutelným párováním třech vybraných vín v odborném doprovodu sommeliera. Nealko a káva jsou v ceně kurzu.

To nejlepší z indické kuchyně představuje indický šéfkuchař restaurace V Zátiší Mahavir Kanswal. Během unikátních nedělních brunchů hosté objeví tajemství tradičních indických obědů, kdy se doprostřed stolu servíruje celá řada vyhlášených delikates. Mahavir vybíral především z kulinární nabídky Jižní Indie, Pandžábu a Bombaje, které jsou vyhlášené pro svou pestrost chutí a vůní. Při jedné návštěvě čeká na každého hosta kolem dvanácti jídel, která se každý týden mění. V menu nebudou chybět slavné indické evergreeny připravené z kuřecího, jehněčího masa, ryb a zeleniny, jako je třeba tradiční rýžový pokrm Biryani, krevety v tandooru či lilková masala. Gastronomický Orient Express vyjíždí ze Zátiší každou neděli těsně před polednem.
 

Mňam Balíčky pojují špičkové kulinární požitky s ubytováním

WellnessNa vlastní průzkum se můžete vydat díky "Mňam Balíčkům", které spojují špičkové kulinární požitky s ubytováním ve výjimečných lokalitách a wellness péčí. Jedná se o ty nejluxusnější hotelové resorty, kde se budete moci zastavit a dopřát si okamžiky, které se nezažívají každý den. Ať jste vyznavači moderního designu nebo chcete snít pod nebesy v zámeckém pokoji, ať plánujete cestu do hlavního města nebo byste rádi objevili dosud neznámý kout naší země, přijdete si na své.

Mňam Balíček pro dvě osoby zahrnuje pro každého: tříchodovou festivalovou degustaci vč. párování nápojů, ubytování se snídaní, další hotelové služby (wellness, muzeum apod.). Vybrat si můžete například ráj steaků Angusfarm, Luxury Collection Hotel Augustine Praha, Dvůr Hoffmeister v Číčovicích, Gourmet Hotel Villu Patriot v Mariánských Lázních, Chateau Mcely, hotel Nautilus v Táboře, Boutique hotel Tanzberg v srdci Mikulova nebo luxus uprostřed staré Prahy v hotelu U Zlaté studně.
Grand Restaurant Festival 2017

Grand Restaurant Festival 2017

Osmý ročník Grand Restaurant Festival 2017 probíhá od 15. ledna do 28. února 2017 a je do něj zapojeno téměř 100 restaurací ve všech krajích České republiky. Ty si připravily shodně tři různá degustační menu, které si můžete předem objednat a zaplatit.

La Finestra In Cucina - restaurace v samotném centru Prahy

La Finestra In Cucina - restaurace v samotném centru Prahy

Kuchařské kurzy pro milovníky italské kuchyně. Naučte se techniku přípravy vašich oblíbených jídel a spolu s kuchaři z restaurací La Finestra a Aromi a z obchodu La Bottega di Aromi objevte kouzlo gastronomických zážitků.

Angus Steak House Soběsuky - nezapomenutelný gurmánský zážitek

Angus Steak House Soběsuky - nezapomenutelný gurmánský zážitek

Originální restaurace s venkovskou atmosférou, na jejímž místě již v roce 1674 stála panská krčma. V restauraci máte možnost ochutnat steaky připravené z hovězího masa masného plemene Aberdeen Angus z ekologického chovu farmy Šumavský Angus.

Augustine Hotel na Malé Straně v Praze

Augustine Hotel na Malé Straně v Praze

Pětihvězdičkový hotel Augustine v Praze na Malé straně se nachází mezi Pražským Hradem a Karlovým mostem. Původně v jedné z budov dnešního hotelu býval středověký klášter a díky rozsáhlé rekonstrukci se jej podařilo přestavět na hotel na nejvyšší úrovni.

Dvůr Hoffmeister Číčovice - za jídlem, odpočinkem i koňmi

Dvůr Hoffmeister Číčovice - za jídlem, odpočinkem i koňmi

Vypřáhněte, užijte si klidu a pohody a pochutnejte si v naší rustikální umělecké gurmánské restauraci. Milovníci koní mohou navštíit naše stáje, děti se projet na poníkovi či si užít krásné počasí na naší zahradě u bazénu.

Gourmet Hotel & Restaurant Villa Patriot

Gourmet Hotel & Restaurant Villa Patriot

Malý, luxusní boutique hotel přímo v centu Mariánských Lázní - přesto v klidné části nedaleko parku.

Hotel Nautilus v Táboře

Hotel Nautilus v Táboře

Dopřejte si nezapomenutelný pobyt v překrásném čtyřhvězdičkovém hotelu Nautilus v Táboře, kde je každý pokoj jedinečný. Pokoje jsou vyzdobeny uměleckými předměty místních umělců a spolu s citlivě umístěným osvětlením tvoří nezaměnitelnou kulisu pro překrásné ubytování.

Vinařství Tanzberg Mikulov

Vinařství Tanzberg Mikulov

Vína z Tanzbergu Mikulov se těší prestiži mezi předními evropskými odborníky a vinaři. Přijeďte ochutnat!

Hotel Golden Well s restaurací Terasa U Zlaté studně

Hotel Golden Well s restaurací Terasa U Zlaté studně

Hotel U Zlaté Studně je původní residence slavného astronoma Tychona Brahe situována do inspirativního prostředí Malé Strany. Nabízí 17 luxusně vybavených pokojů a 2 nádherné apartmány odrážející historii doby císaře Rudolfa II. Hotel okouzlí nejen nádhernými výhledy, ale také vyjímečným servisem.

Restaurace a Wine bar Aromi - italská kuchyně se zde cítí jako doma

Restaurace a Wine bar Aromi - italská kuchyně se zde cítí jako doma

Jestli se italská kuchyně někde v Česku cítí doma, tak je to právě tady. Pokrmy připravují nekomplikovaně a při zachování čerstvosti surovin, které dováží z Itálie od menších dodavatelů i v bio kvalitě.

V Zátiší - stabilní hvězda pražské gastronomie

V Zátiší - stabilní hvězda pražské gastronomie

V Zátiší je tajemství chutí! Dva šéfkuchaři každý den odhalují tajemství nových chutí a s radostí se s hosty dělí o své objevy. Všechny suroviny dostávají V Zátiší dvě dimenze.

Chateau Mcely - pětihvězdičkový ekologický hotel

Chateau Mcely - pětihvězdičkový ekologický hotel

Jedním z nejatraktivnějších míst pro pořádání svatebních obřadů, firemních akcí, školení, konferencí, loveckých i jiných venkovních aktivit je zámek Chateau Mcely. Rekonstruovaný zámek nabízí moderní komfort v neoklasicistním romantickém stylu.