Úvod > Aktuality > Vzneste se do gastronomického nebe na Grand Restaurant Festivalu

Vzneste se do gastronomického nebe na Grand Restaurant Festivalu

Vydáno 9. ledna 2018 Gurmánská turistika
Od 15.1. do 28.2.2018 bude probíhat již IX. ročník úspěšného Grand Restaurant Festivalu, který se uskuteční napříč celou Českou republikou. Těšit se můžete na zvýhodněné degustační menu v 89 luxusních restauracích z prestižního Maurerova výběru Grand Restaurant. Mottem nadcházejícího ročníku je „Superfood za super ceny!“.
Zimní svátek všech milovníků jedinečného jídla a nápojů proběhne od 15. ledna do 28. února 2018 ve vybraných restauracích po celé ČR.

Grand Restaurant Festival probíhá přímo v interiérech vybraných podniků z gastronomického průvodce Maurerův výběr Grand Restaurant. Lidé mohou ochutnat luxusní delikatesy za zvýhodněné festivalové ceny. Letošní ročník nabízí mimořádně atraktivní téma, kterým je "Superfood" - můžete se těšit na úžasné kreace vyhlášených chefů ze všech koutů země.
 

Jezte „superfood“ a prodlužte si život!

Baroko na talířiSuperpotraviny neboli „superfood“ jsou rostlinné či živočišné suroviny s vysoce blahodárnými účinky na naše zdraví. Vynikají neobvyklou koncentrací živin, vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Díky jejich vysokým nutričním hodnotám a vědecky prokázaným účinkům na zdraví našeho těla nám svým způsobem prodlužují život. Patří mezi ně například fermentovaná zelenina, včelí produkty, různá koření a divoké byliny, mořské řasy nebo mušle, ale i zvěřina, játra či „šťastné“ jehněčí. V rámci Grand Restaurant Festivalu 2018 byli tímto fenoménem inspirováni šéfkuchaři zúčastněných restaurací, kteří své degustační menu sestavovali právě ze superpotravin.
 
Šéfkuchaři se do tématu opřeli skutečně s vervou. A tak, kromě klasických pokrmů, ochutnáme třeba mořské řasy, dezert z baobabu, ryby na mnohé způsoby, habešskou bezlepkovou mouku, reishi – houbu nesmrtelnosti, ale i naše lokální superpotraviny jako třeba rakytník, moruši či ostropestřec v těch nejkreativnějších variacích.
 

Jak to probíhá aneb užijte si speciální gurmánské zážitky

K tomu, abyste se mohli zúčastnit Grand Restaurant Festivalu, musíte mít zakoupenu festivalovou ochutnávku do vámi vybrané restaurace či speciální doprovodný program na příslušný den a čas.

Na vlastní průzkum se můžeme vydat díky "Mňam Zážitkům", které spojují špičkové kulinární požitky s výjimečnými akcemi. Prvním z nich bude Slavnostní superfood raut, který se bude konat 15.1.2018 ve Francouzské restauraci Art Nouveau v Obecním domě jako zahájení celého festivalu. Dalším z mnoha Mňam Zážitků je Fauna & Flora & Aqua, v rámci kterého navštívíte nový Levitate Restaurant a ochutnáte osmichodové degustační „superfood menu“. Následně se přesunete do vietnamské tržnice SAPA, kde vás bude čekat prohlídka místních obchodů, buddhistického chrámu a na závěr i cookingclass, ve které si vyzkoušíte vařit z lokálních ingrediencí a superfood.

S dalším Zážitkem s názvem Genius loci zavítáte do starobylého centra Prahy. Navštívíte zde Aquarius Restaurant, CottoCrudo v hotelu Four Seasons a Café de Paris. Na vícechodovou degustaci čínské, japonské, thajské, indonéské či indické kuchyně, "Teppanyaki show" a "Sushi Workshop" se můžete těšit se Zážitkem Asian Temple – vůně a chutě Asie.
 

Mňam Procházka, Mňam Hory a Mňam Balíčky

WellnessDíky Mňam Procházce zvané In vino veritas zavítáte do proslulé restaurace U Malířů 1543 a do románských sklepení Le Terroir, kde vás vedle ochutnávky pokrmů čeká i degustace špičkových vín.

Vyrazíte také mimo Prahu, a to na Mňam hory v Peci pod Sněžkou, kde si přijde na své každý vášnivý lyžař, ale i milovník wellness a krásné přírody s čerstvým vzduchem. Navštívíte totiž špičkový Hotel Horizont a Lesní boudu, kde ochutnáte původní stravu krkonošských horalů ze superpotravin z místní farmy. Všech Mňam Zážitků se zúčastní i Pavel Maurer, zakladatel festivalu.
 
Na vlastní průzkum se můžete vydat díky Mňam Balíčkům, jež spojují špičkové kulinární požitky s ubytováním ve výjimečných lokalitách. V široké nabídce jsou i speciální Mňam Brunche v Mlýnci, Satuy a v Asian Temple pro milovníky pozdních dlouhých snídaní.
 

Pomozte indiánům koupí ochutnávky

Indiánský kmen Arhuaco usilující o získání svého území v pohoří Sierra Nevada v Kolumbii obdrží část výtěžku z Grand Restaurant Festivalu. Podílejte se na pomoci zakoupením degustace i vy. Ochutnávky v rozmezí od 250 do 600 Kč si můžete zakoupit na webu festivalu grandrestaurantfestival.cz. Hosté si mohou vybrat základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustaci párovanou s nápoji. Připraveny jsou opět dárkové poukazy na tříchodové degustace, ale i na zmiňované "Mňam Zážitky", které se cenově liší.
Restaurace Mlýnec - gastronomické zážitky nedaleko Karlova mostu

Restaurace Mlýnec - gastronomické zážitky nedaleko Karlova mostu

Čeká na vás nejlepší místo v Praze a netušený kulinářský zážitek. Mlýnec je nejmladší restaurací společnosti Zátiší Catering Group s vyhlášenou mezinárodní kuchyní Marka Purkarta.

Le Terroir - restaurace s nádechem Francie

Le Terroir - restaurace s nádechem Francie

Šéfkuchař na to samozřejmě není sám. Pět kuchařů, šest číšníků a servírek i excelentní sommelier se každý svým dílem stará o to, aby váš prožitek v Le Terroir byl maximální. Udržet se na špici pražské gastronomie není jednoduché, ale společným úsilím se nám to daří k vaší spokojenosti.

Restaurace U Malířů na Maltézském náměstí v Praze

Restaurace U Malířů na Maltézském náměstí v Praze

Restaurace s nádechem starých časů a romantické atmosféry, která byla založena již v roce 1543 se nachází na Maltézském náměstí na Malé Straně. Nabízí výjimečný interiér, který je zdoben freskami.

Hotel Art Nouveau Palace v Praze

Hotel Art Nouveau Palace v Praze

Art Nouveau Palace Hotel se nachází přímo v srdci historického centra Prahy. Budova z roku 1909 byla postavena ve stylu vídeňské secese. Hotel nabízí ubytování ve 124 elegantních pokojích s vysokými stropy a stylovým nábytkem, ideálních k odpočinku po náročném dni v ruchu pulzujícího velkoměsta.

Ekofarma Lesní bouda u Pece pod Sněžkou

Ekofarma Lesní bouda u Pece pod Sněžkou

Ekofarma Lesní bouda se nachází nad Pecí pod Sněžkou na hlavní turistické trase. Součástí je i ubytování a vyhlášená restaurace. Na okolních loukách se pase stádo oveček a koz. Hosté mohou tento pohled vychutnat z příjemné terasy při ochutnávce místních krkonošských specialit.

Francouzská restaurace Art Nouveau (1)

Francouzská restaurace Art Nouveau

Francouzská restaurace je typem prestižní výběrové restaurace vysoké kvality ve slohu pražské secese. Kvalitní mezinárodní kuchyně pod vedením šéfkuchaře Patrika Bečváře. Romantické prostředí , doplněné živou klavírní hudbou.