Úvod > Aktuality > Vzneste se do gastronomického nebe na Grand Restaurant Festivalu

Vzneste se do gastronomického nebe na Grand Restaurant Festivalu

Vydáno 9. ledna 2016 Gurmánská turistika
Zimní svátek všech milovníků dobrého jídla a pití startuje 15. ledna a končí posledním únorovým dnem roku 2016. Festival probíhá v 85 vybraných restauracích ze všech krajů ČR. Kategorie jednotlivých položek menu jsou: Gastronaut - objevujme nové chutě, Inspirace - ochutnejme tradiční recepty a Terroir - buďme v rovnováze s přírodou.
Zimní svátek všech milovníků jedinečného jídla a nápojů proběhne od 15. ledna do 29. února 2016 ve vybraných restauracích po celé ČR.

Šéfkuchaři prestižních restaurací z jubilejního XX. vydání Maurerova výběru Grand Restaurant nabízí zvýhodněné degustace od 250 Kč v kategoriích Gastronaut, Terroir a Inspirace. Výjimečnou ingrediencí festivalu je pokrm ve stylu "Taste-Waste".

Můžete se těšit na úžasné kreace vyhlášených chefů ze všech koutů země. Čeká vás např. mořská sasanka s Bloody Mary, umeboshi, ceviche z chobotnice, prach řasy nori a kaviár. Uzený pstruh a jelito, toast a wasabi sníh. Zauzený jelení hřbet, zvěřinová klobáska, uzené švestky, dýňové pyré, hříbkové krokety. Parmentier z jehněčího masa z Rudimova s česnekem a šalvějí se zapečeným bramborovým pyré. Hovězí veverka tažená v portském víně, polentová kaše s tamarindem a medová řepa. Zvěřina, ryby a drůbež na všechny možné způsoby.

Jak to probíhá?
K tomu, abyste se mohli zúčastnit Grand Restaurant Festivalu, musíte mít zakoupenu festivalovou ochutnávku do vámi vybrané restaurace či speciální doprovodný program na příslušný den a čas.

Na vlastní průzkum se můžeme vydat díky "Mňam Balíčkům", které spojují špičkové kulinární požitky s ubytováním ve výjimečných lokalitách a wellness péčí. Připraveny jsou také "Mňam Brunche" a pro romantiky degustace v jedinečné věži hotelu Augustine s výhledem na Pražský hrad i Malou Stranu.
Grand Restaurant Festival 2017

Grand Restaurant Festival 2017

Osmý ročník Grand Restaurant Festival 2017 probíhá od 15. ledna do 28. února 2017 a je do něj ztéměř 100 restaurací ve všech krajích České republiky. Ty si připravily shodně tři různá degustační menu, které si můžete předem objednat a zaplatit.