Úvod > Aktuality > Skvělé podniky v Praze rostou jako houby po dešti!

Skvělé podniky v Praze rostou jako houby po dešti!

Vydáno 28. ledna 2016 Gurmánská turistika
Hlásí se velký boom skvělých podniků, co rozhodně stojí za navštívení - ať už na ranní kávu, brunch, pracovní schůzku, posezení s přáteli či večerní skleničku. Milovníci dobrého jídla a pití se mají na co těšit a pokud jste nezaznamenali, žádný z těchto podniků, vězte, že je skutečně, co napravovat!

Kam za vynikající kávou?

EspressoZnáte výbornou kavárnu Můj šálek kávy v Karlíně, o které se psalo i ve světovém prestižním deníku The Guardian? Že ano? Máme pro vás skvělé zprávy, v Bubenči vyrostla této kavárně „malá“ sestřička, jmenuje se kavárna Místo. Pokud navštívíte webové stránky, uvidíte, že to může být Místo pro vás, to správné Místo pro vaši pracovní schůzku, na snídani Místo doma, kde mají zkrátka Místo pro každého. Až toto "místo" navštívíte, pochopíte, proč se jedná o "malou" sestřičku. Ve skutečnosti je kavárna Místo vzdušná, světlá kavárna, pyšnící se obrovským, moderním prostorem, díky práci architektů hodných skutečného uznání. Pro začátek vyzkoušejte Místo jako místo pro brunch anebo odpolední snídani, ano! V Místě se totiž snídaně servíruje celý víkend, po celý den bez pardonu.

Zaznamenali jste oblíbený Ema espresso bar na Florenci? Jedná se o první espresso bar tohoto konceptu v Praze a těší se velké úspěšnosti. Vznikl z konceptu Cafe Lounge, který se ale více orientuje na kvalitní kávu a vynikající kuchyni, proto vznikla "Ema" jako jeden z prvních podniků tohoto druhu. Věřte, že zde si užijete kávu i na stojáka! Mají totiž pořád plno, což je nejlepší reklama podniku na světě. A není se čemu divit - v roce 2014 vyhrála první místo za nejlepší podnik v kategorii Café bar/kavárna prestižní gastronomické soutěže nejlepších podniků v České Republice Czech Prague Awards, a v roce 2015 se umístila na krásném 2. místě.
 

Vyzkoušejte dobroty z Ambiente

AmbienteKdyž už je řeč o dobré kávě, brunchů a nových podnicích. Donesla se vám velkolepá zpráva o horké novince pražské gastronomické scény? Vracíme se zpět do Karlína, do industriálního prostoru, do zbrusu nově otevřeného podniku Eska. Dovolte nám malé seznámení, Eska patří do rodiny Ambiente, velkého "impéria" Tomáše Karpíška. Určitě budete znát například české restaurace s výborným plzeňským pivem Lokály, Čestr, kde jak už název napovídá, se servíruje výborné české hovězí maso – český strakatý skot, či například brasilské restaurace Brasileiro, se svým neobvyklým konceptem "all you can eat", ano dnes už ne tolik neobvyklým, ale ve své době otevření patřili zakladatelé k průkopníkům a další podniky zaměřené například na italskou kuchyni. Mezi poslední počiny patří otevření řeznictví Naše Maso, kde si můžete jak nakoupit uzeniny, šunku od kosti, párky apod. vše vlastní výroby anebo i masa z chovu čestr či přeštických vepřů „přeštíků“. Obchod slouží zároveň i jako bistro. Máte chuť na "tatarák", či pořádnou porci masa, kterou si sami vyberete, a kuchaři vám přímo připraví na grilu steak na objednávku? Jste tu na správném místě. Při čekání na objednávku si můžete sami natočit pivo. Pohádka pro milovníky masa? Ano!

V případě Esky se jedná o nový koncept a to o dlouho plánovanou pekárnu. Nemluvíme ovšem jen tak o ledajaké pekárně, jak je vám již jasné z popisu obyčejného neobyčejného řeznictví. Výjimečný podnik Eska, řídící se mottem: „Zpátky do přírody“, nabízí českou kuchyni inspirovanou severskou filozofií. Charakterizuje ji návratem k tradičním úpravám jídel dle poctivých receptur našich babiček, ba i prababiček, chutná nevšední příprava jídel, kde se klade důraz na lokální soběstačnost surovin a vaření bez odpadu. Eska je tudíž nejen pekárnou, ale i kavárnou s výběrovou kávou české pražírny Doubleshot a také restaurací na obědy, ale také na tzv. fine dining večeře. Tomáš Karpíšek společně se šéfkuchařem Martinem Štanglem vypracovali "Manifest moderní české kuchyně", o kterém se můžete dočíst v jejich občasníku restaurace Eska anebo na internetových stránkách.
Můj šálek kávy - kavárna v srdci Karlína

Můj šálek kávy - kavárna v srdci Karlína

Naše kavárna s nezaměnitelnou atmosférou vám nabídne nejen výbornou čerstvou kávu z vlastní pražírny, domácí kuchyni a dorty, ale také jednu ingredienci, kterou nenajdete nikde jinde.

Kavárna Místo v pažských Dejvicích

Kavárna Místo v pažských Dejvicích

V pražských Dejvicích najdete vynikající kavárnu Místo, která připravuje kávu české pražírny výběrové kávy Doubleshot. Na své si tu přijde každý, kdo má rád kvalitní kávu, domácí sladkosti a bistro styl kuchyně.

Ema espresso bar v Praze na Florenci

Ema espresso bar v Praze na Florenci

Špičková kavárna berlínského střihu s nabídkou výběrové kávy od nás i ze zahraničí, která nabízí kromě espressa i alternativní metody přípravy.

Cafe Lounge - vychutnejte si čerstvě upraženou kávu

Cafe Lounge - vychutnejte si čerstvě upraženou kávu

Vynikající, čerstvě upraženou černou kávu si užijete v Cafe Lounge v Praze. Nejste-li milovníkem kávy, můžete objevit tajemství vinného sklepa, po strop naplněného těmi nejlahodnějšími víny Čech, Moravy a dalších zemí.

Restaurace s pekárnou Eska Karlín

Restaurace s pekárnou Eska Karlín

Eska na Praze 8 v Karlíně je restaurace s pekárnou, která spojuje staré a nové. Zdánlivě obyčejné suroviny zde proměňují k nepoznání. V moderní podobě vám přesunou na talíř to, co je běžně kolem nás – zeleninu od kořene až po listy, divoké bylinky i ohněm vypečený chleba.

Restaurace Lokál – česká kuchyně té nejlepší kvality

Restaurace Lokál – česká kuchyně té nejlepší kvality

Stýská se vám po klasických pokrmech české kuchyně, které se v mnoha restauracích již skoro nevyskytují? Už dlouho jste neviděli domácí houskový knedlík, nebo omáčku, která nepřišla do styku s instantním práškem? Pak je Lokál, jehož hlavní filozofií je čerstvost surovin a poctivá práce kuchařů, ta pravá volba pro vás.

Brasilská restaurace Brasileiro Praha

Brasilská restaurace Brasileiro Praha

Originální brazilské churrasco-rodizio rodiny Ambiente v centru Prahy. Dát si zde můžete grilované jihoamerické hovězí maso, dobroty ze salátového baru, caipirinhu či brazilské dezerty. Vše funguje na principu "sněz, co můžeš".

Řeznictví a bistro Naše maso

Řeznictví a bistro Naše maso

V řeznictví Naše maso vám nabízí to nejlepší maso, ze kterého vaří v restauracích Ambiente. Vyzrálé hovězí plemene „čestr", šťavnaté maso přeštického vepře a vlastní uzeniny, za jejichž kvalitou si stojí šéfkuchaři restaurací Ambiente.

Restaurace Čestr - steakhouse z rodiny Ambiente

Restaurace Čestr - steakhouse z rodiny Ambiente

Pečlivě vybrané hovězí maso v mnoha labužnických úpravách, Plzeň z tanku a příjemné stylové nekuřácké prostředí - to je steakhouse Čestr.

Další aktuality

25.8.
2016
Náplavka Street food podruhé oživí Smíchov

Náplavka Street food podruhé oživí Smíchov

Praha | Gurmánská turistika
29.7.
2016
Užijte si Středomořský piknik nad Prahou

Užijte si Středomořský piknik nad Prahou

Praha | Gurmánská turistika