Úvod > Aktuality > Polívková smršť nabízí první polévku na světě, která léčí mrtvici

Polívková smršť nabízí první polévku na světě, která léčí mrtvici

Vydáno 5. listopadu 2018 Gurmánská turistika
Nevěříte? Anebo věříte všemu a rovnou byste ten zázrak rádi ochutnali osobně? Pak se od pondělí 5. do čtvrtka 8. listopadu vypravte se do Prahy na pěší zónu u stanice metra Anděl, kde již pošesté proběhne benefiční prodej polévek Polívková smršť.
Polívková smršť je benefiční akcí neziskové společnosti Ergo Aktiv – centra neurorehabilitace pro osoby se získaným poškozením mozku. Jedná se o veřejnou sbírku probíhající formou stánkového prodeje polévek.

Společnost své klienty učí, jak se o sebe postarat, a z této myšlenky také vznikl v roce 2015 jedinečný projekt s velkým P, Polívková smršť. Tato benefice spojuje gastronomický zážitek s veřejnou sbírkou, z jejíhož výtěžku je poskytována péči těm klientům, kteří si ji nemohou zaplatit z vlastních zdrojů. Projekt se těší podpoře nejen špičkových šéfkuchařů jako Roman Paulus, Marek Fichtner, Filip Sajler či Jan Wiesner, kteří pro nás vaří skvělé polévky, ale mnoha dalších partnerů a známých osobností.
 

Co vás čeká na Andělu tentokrát?

Rajská polévkaV pondělí 5. listopadu v podvečer to bude boršč, který se zde bude podávat od 14:00 do 18:00 hodin. Připraví jej pro vás kuchaři z Panorama hotel Prague.

Úterý 6. listopadu přinese toskánskou zeleninovou polévku Ribollita z restaurace Ristorante Il Giardino Toscano a bude se podávat od 10:00 do 18:00 hodin. Na výber bude ovšem i tomatová polévka z pečených rajčat s bazalkou, kterou nabídne Sezio restaurant, a to od 10:00 do 14:00 hodin.

Ve středu 7. listopadu připraví restaurace Radisson Blu Alcron lahodný Mrkvový krém. Ten se bude podávat od 10:00 do 18:00 hodin.

Poslední den festivalu, ve čtvrtek 8. listopadu bude na výběr hned ze tří lahodných chutí. Restaurace Umami sushi bude od 10:00 do 18:00 hodin podávat thajskou Tom Yum polévku s kuřecím masem a skleněnými nudlemi. Od 10:00 do 14:00 hodin nabídne restaurace Etnosvět karotkový krém s koriandrem a od 14:00 do 18:00 se můžete těšit na bramboračku restaurace Sezio.
Restaurant Alcron v Praze - nejlepší v republice

Restaurant Alcron v Praze - nejlepší v republice

Svou labužnickou kuchyní, nádherným prostředím a zdvořilou obsluhou je restaurace Alcron příslibem skutečně nezapomenutelného večera.

Hotel Panorama na Pankráci

Hotel Panorama na Pankráci

Stavba hotelu byla zahájena v roce 1979 a dostavěna byla o 4 roky později v roce 1983. Po dokončení se jednalo o druhou výškovou budovu na Pankrácké pláni. Za návrhem hotelu stojí architekti Alois Semela a Vlado Alujevič.

Toskánský degustační večer Ristorante Il Giardino Toscano

Toskánský degustační večer Ristorante Il Giardino Toscano

Večer plný toskánských specialit. Čtyřchodové menu společně připraví šéfkuchař toskánské restaurace Io Cucino Gionata D´Alessi a šéfkuchař hotelu Daniel Bukowski. Vinař Rocco Toscani z významného italského vinařského rodu Toscani svým výběrem vín doplní jedinečný kulinářský zážitek.

Radisson Blu Alcron Hotel

Radisson Blu Alcron Hotel

Hotel nabízí ubytování ve 204 pokojích ve stylu Art Deco. K dispozici jsou i pokoje pro tělesně postižené, všechny pokoje jsou zcela nekuřácké. Možnost stravování v michelinské restauraci Alcron a La Rotonde. Hosté mohou využít také fitness a wellness služby.

Další aktuality