Úvod > Aktuality > Gurmánský Beko Fresh festival míří do Plzně. Se Zdeňkem Pohlreichem v hlavní roli

Gurmánský Beko Fresh festival míří do Plzně. Se Zdeňkem Pohlreichem v hlavní roli

Vydáno 16. května 2018 Gurmánská turistika
Plzeň se spolu s Pardubicemi, Českými Budějovicemi a Libercem opět stanou hostiteli Beko Fresh festivalu. Tradiční místo konání, OC Plzeň Plaza, se o víkendu 19. a 20. května stane centrem všech gurmánů a gurmetů. Jak je pro tuto událost zvykem, půjde o velkolepý víkend, doslova nabitý bohatým programem z oblasti vysoké gastronomie, zábavou pro všechny a především všudypřítomnou pohodou.
Jído kuchařNejvětší český gurmánský festival dobrého jídla a pití Beko Fresh festival, který má již osmiletou tradici, zavítá třetí květnový víkend do západních Čech a představí to nejlepší ze současné gastronomie.

V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, Beko Cooking stage a Beko Workshop stage, kde se vystřídají při svých živých cooking show taková esa, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Stupka nebo Roman Vaněk. Za Pilsner Urquell se představí Václav Berka, za barmany mixolog Tomáš Kubíček. Na Bencini Caffé Coffee stage vystoupí neodolatelný Roberto Trevisan a mnoho dalších odborníků na kávu.

Prvorepublikovou gastronomii u příležitosti 100 let vzniku Československa přiblíží kuchařská show šéfkuchaře Radka Davida, která vznikla za podpory agentury Czech Tourism. Návštěvníci se mohou také těšit na mnoho známých tváří z televizní obrazovky TV Prima, jako například na moderátorku Sandru Parmovou, která opět provede přítomné kulinářskými workshopy.
 

Soutěž o západočeskou restauraci roku

Hmyzí jídloPo celou dobu konání festivalu mohou návštěvníci degustovat menu vybraných top restaurací západočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty. Tím ale nabídka jídel nekončí! Netradiční a zážitková gastronomie bude zastoupena restauracemi s nabídkou molekulární mixologie, extrémního cateringu i entomofágie neboli pojídání hmyzu. Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně, tentokrát z Vietnamu nebo Srí Lanky, a dalších ojedinělých kuchařských konceptů.

PivoFestivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Z občerstvení nebude chybět rozmanitá nabídka produkce rodinných minipivovarů, koktejlových a fresh barů. Milovníci piva Pilsner Urquell, se mohou těšit na vynikající plzeňský ležák, který si v rámci „školy čepování piva“ mohou pod profesionálním dohledem sami načepovat. O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii „Vinařství“ postará několik zástupců rozličných vinařství, která k degustaci nabídnou nepřeberné množství špičkových vín. Hlavním vinařstvím je i pro tento ročník Vinařství Piálek & Jäger z jižní Moravy.

Cena vstupenky v předprodeji (100 Kč za osobu) zahrnuje navíc lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell s pravým Masterem Bartenderem! Na místě pak bude vstupné stát 150 Kč.
Prohlídky Plzeňského Prazdroje pro nezletilé návštěvníky

Prohlídky Plzeňského Prazdroje pro nezletilé návštěvníky

Prohlídkový okruh Pivovarnictví Plzeňského Prazdroje je alternativní trasou, která je určena především pro nezletilé návštěvníky pivovaru a pro školní skupiny, v nichž jsou studenti mladší 18 let.

Prohlídka pivovaru Plzeňský Prazdroj

Prohlídka pivovaru Plzeňský Prazdroj

Věděli jste, že ležák Pilsner Urquell inspiroval více než dvě třetiny všech světových piv, dodnes označovaných jako pils, pilsner, pilsener? Přijďte na prohlídku pivovaru Plzeňský Prazdroj a poznejte příběh legendy zrozené v roce 1842.

Škola čepování Pilsner Urquell - zážitkový program pro skupinové prohlídky

Škola čepování Pilsner Urquell - zážitkový program pro skupinové prohlídky

Po desetiletí si plzenští sládci předávají své znalosti a připravují pivo té nejvyšší kvality. V plzeňském pivovaru Pilsner Urquell můžete prožít zážitkový program, během kterého poodhalíte tajemství správně načepovaného piva.

Výstava Prazdroj před 100 lety a dnes

Výstava Prazdroj před 100 lety a dnes

Přijďte se podívat na výstavu ke stému výročí vzniku Československa, která přibližuje dění v pivovaru v období první republiky.

Další aktuality

21.5.
2018
Výstava Prazdroj před 100 lety a dnes je tipem nejen pro milovníky piva a historie

Výstava Prazdroj před 100 lety a dnes je tipem nejen pro milovníky piva a historie

Plzeňsko a Český les | Gurmánská turistika
10.5.
2018
Festival polévky provoní v neděli plzeňské náměstí Republiky

Festival polévky provoní v neděli plzeňské náměstí Republiky

Plzeňsko a Český les | Gurmánská turistika
24.4.
2018
Tipy na pivní zážitky, které byste si v Plzni neměli nechat ujít

Tipy na pivní zážitky, které byste si v Plzni neměli nechat ujít

Plzeňsko a Český les | Gurmánská turistika
5.2.
2018
Turistickým lákadlem Plzně jsou nové prohlídky pivovaru Gambrinus

Turistickým lákadlem Plzně jsou nové prohlídky pivovaru Gambrinus

Plzeňsko a Český les | Gurmánská turistika