Úvod > Aktuality > Ambiente znamená „příjemná atmosféra“ – a právě takové jsou Ambiente Restaurace!

Ambiente znamená „příjemná atmosféra“ – a právě takové jsou Ambiente Restaurace!

Vydáno 9. února 2016 Gurmánská turistika
Kam se jít výborně najíst v Praze? Na večeři, oběd – brunch či snídani? Máte zde přátele, rodinu nebo snad plánujete příjemnou večeři se svou drahou polovičkou? Oslava narozenin, promoce nebo jen tak? Na všechny příležitosti Vás zaručeně nezklamou v restauracích „rodiny“ Ambiente.
Ambiente BrasileroPrvní restaurace Ambiente, v Mánesově uliciPraze, se zrodila v porevolučním období, kde panovaly buďto luxusní, „pseudoluxusní“, drahé restaurace v rukách zahraničních majitelů, anebo levné české hospody nevalné úrovně či různé restaurace bazarového typu a etnickou kuchyní. Ovšem koncept Ambiente restaurací přišel již od samého začátku s něčím jiným, s něčím novým na trhu české gastronomie. Nastavil zahraniční standard služeb za ceny držící se na hranici mezi kategorií luxusní a levnou. Zavedl ideální poměr mezi kvalitou a cenou pokrmů. Renomé si Ambiente staví obzvláště na pečlivém výběru kvalitních, a pokud lze i lokálních, výchozích surovin.

Vznik názvu řetězce je spjat s mezinárodními gastronomickými knihami a časopisy. Nápadně často se v nich opakuje slovo „ambiente“. To, že atmosféru prostředí, ve které se stravujeme, je důležité dát v soulad s jídlem, se stalo jedním z klíčo­vých rysů řetězce Ambiente. Majitel řetězce pan Tomáš Karpíšek si zakládá na tom, že chce vařit dobré jídlo, které bude správně servírované v pěkném prostředí, protože gastronomie je hlavně o zážitcích.
 

Lokál, Čestr nebo Brasileiro?

ČestrKoncept musí být přizpůsoben místu a atmosféře, aby to bylo přirozené a aby tam patřil. Což je například znát na každém z již rozrůstajících se Lokálů, koncepčně jsou identické a přece jen je v každém o něco málo jiná atmosféra, všimli jste si? Pokud máte rádi českou kuchyni, z večeře v Čestru budete jistě nadšení. Výborné jídlo, originální prostředí a jíst jako u babičky z cibulového porcelánu? Ano! V neposlední řadě jsou stěžejním bodem úspěšného provozu konceptu vhodní lidé, dobře motivovaní a pečlivě vybraní.

Vyzkoušet můžete také jeden z italských konceptů Pizza Nuova či Pasta Fresca, pracovní setkání bude příjemné v prostředí jednoho z podniků Pasta Caffé, rodinnou pohodu nebo setkání s přáteli si vychutnáte spolu s brazilskou kuchyní v originálních churrasco-rodízio restaurací Brasileiro. Churrasco znamená tradiční přípravu různých druhů mas, zejména hovězího masa ve speciálním grilu, kde se maso opéká napíchnuté na jehlách. Rodízio je způsob podávání. Grilované maso plemen jihoamerických býků je servírováno tzv. passadores de carne, který maso odkrajuje ze špízu přímo hostovi u stolu na talíř. Každý host má na stole „kolečko“, kterým značí, zda má zájem o další druh masa z jehly k ochutnání, tj. otočí jej zelenou barvou vzhůru. Nabídku dotváří dále ryby, mořské plody a pestrý studený bar plný různých variací předkrmů, salátů, včetně sushi. Způsob konzumace je zaveden formou „all you can eat“, který byl v době zakládání restaurací lze říci až revolučním krokem.
 

Káva a dortíček v příjemné kavárně

KávaPrvorepubliková kavárenská atmosféra na vás dýchne v Café Savoy. Nevšední interiér zdobí mimo jiné i památkově chráněný neorenesanční strop s historií sahající až do roku 1893, což málokdo ví. Café Savoy se stalo oblíbeným místem setkávání, známé je především bohatými snídaněmi z nabídky snídaňového menu, jak již bylo řečeno nebo dále pokrmy ze speciálního gourmet menu, kde můžete ochutnat i říční raky, české šneky nebo pravý vídeňský řízek, včetně klasického kavárenského menu. Vlastní pekárna zabezpečuje denně čerstvé cukrářské a pekárenské produkty. Uvidíte sami!

Co je ještě potřeba podotknout, že ani Ambiente nezůstává „pozadu“. Jistě jste zaregistrovali velkou spoustu nových podniků obzvláště v kavárenském prostředí, za návštěvu jistě stojí i nový koncept pekařství, kavárny a restaurace v jednom – Eska v Karlíně. Jejich čerstvě upečený domácí chléb, který si můžete koupit, i domů se vám s velkou pravděpodobností stane nezapomenutelným.

Dodatečný tip pro vás – v každé z restaurací naleznete jejich vlastní „AMBI“ noviny s novinkami v řetězci, o tvářích Ambiente ale také zajímavých trendech v gastronomii a pohostinství. Naleznete zde obvykle i lákavý recept k vyzkoušení na doma. Zároveň si můžete k z každé restaurací odnést i knížečku kontaktů, pro usnadnění vaší příští rezervace či vlastní AMBI mapku restaurací, kam za nimi i s malou charakteristikou, abyste zaručeně našli cestu znova nebo do jiné restaurace „z rodiny Ambiente“.
Brasilská restaurace Brasileiro Praha

Brasilská restaurace Brasileiro Praha

Originální brazilské churrasco-rodizio rodiny Ambiente v centru Prahy. Dát si zde můžete grilované jihoamerické hovězí maso, dobroty ze salátového baru, caipirinhu či brazilské dezerty. Vše funguje na principu "sněz, co můžeš".

Café Savoy v Praze

Café Savoy v Praze

Na břehu Vltavy, nedaleko Kampy a úpatí Petřína, najdete restauraci a kavárnu Café Savoy ze známého řetězce Ambiente. Vedle široké nabídky zákusků a snídaní zde dostanete i mnoho specialit převážne francouzské kuchyně. Počátky Café Savoy sahají do konce 19. století.

Pasta Caffé v Praze

Pasta Caffé v Praze

Restaurace Pasta Caffé z rodiny Ambiente Group v pražské Vodičkově a Vězeňské ulici se zaměřují na italskou kuchyni, především těstoviny. Fungují i jako kavárna – nabízí snídaně, kávu a zákusky vlastní i z Café Savoy.

Pizza Nuova - neapolská pizza v srdci Prahy

Pizza Nuova - neapolská pizza v srdci Prahy

Restaurace sítě Ambiente podává pravou neapolskou pizzu - La Verace Pizza Napoletana, z čerstvých surovin, těstovinové speciality vybraných italských regionů ři vynikající saláty. Zvolit můžete menu "a la carte" anebo volnou konzumaci.

Restaurace Čestr - steakhouse z rodiny Ambiente

Restaurace Čestr - steakhouse z rodiny Ambiente

Pečlivě vybrané hovězí maso v mnoha labužnických úpravách, Plzeň z tanku a příjemné stylové nekuřácké prostředí - to je steakhouse Čestr.

Restaurace Lokál – česká kuchyně té nejlepší kvality

Restaurace Lokál – česká kuchyně té nejlepší kvality

Stýská se vám po klasických pokrmech české kuchyně, které se v mnoha restauracích již skoro nevyskytují? Už dlouho jste neviděli domácí houskový knedlík, nebo omáčku, která nepřišla do styku s instantním práškem? Pak je Lokál, jehož hlavní filozofií je čerstvost surovin a poctivá práce kuchařů, ta pravá volba pro vás.

Restaurace Pasta Fresca

Restaurace Pasta Fresca

Italská restaurace v centru Prahy nabízí sezónní a regionální pokrmy, které z čerstvých italských surovin připravuje šéfkuchař Tomáš Mykytyn. K výtečnému jídlu si můžete vychutnat některé z unikátní sbírky jakostních italských vín.

Restaurace s pekárnou Eska Karlín

Restaurace s pekárnou Eska Karlín

Eska na Praze 8 v Karlíně je restaurace s pekárnou, která spojuje staré a nové. Zdánlivě obyčejné suroviny zde proměňují k nepoznání. V moderní podobě vám přesunou na talíř to, co je běžně kolem nás – zeleninu od kořene až po listy, divoké bylinky i ohněm vypečený chleba.

Další aktuality

25.8.
2016
Náplavka Street food podruhé oživí Smíchov

Náplavka Street food podruhé oživí Smíchov

Praha | Gurmánská turistika
29.7.
2016
Užijte si Středomořský piknik nad Prahou

Užijte si Středomořský piknik nad Prahou

Praha | Gurmánská turistika