Restaurace Šatlava nabízí příjemné posezení u vína, či dobrého jídla v krásných prostorech z 16. a 17. století. Restaurace Šatlava byla v roce 2003 vybudovaná v místech, kde před mnoha staletími byly hospodářské časti usedlosti, která sloužila i jako hostinec.
Jídelníček je stále doplňován nejen inovativními nápady našich kuchařu, ale je tvořen také ve spolupráci s hosty. Věříme, že vám bude chutnat.
Hlásíme se k hnutí slowfood. Každé jídlo je pro vás připravovanou individuálně, čekání na něj vám zpestříme ochutnávkou malých dobrůtek. Na vaše přání vám uvaříme cokoliv a připojíme par kulinárských rad. Na tajemství, jak bylo vaše jídlo vytvořeno, se klidně můžete našich kuchařů zeptat.
Náš vinný lístek respektuje doporučení someliérů z
Vinotéky U kamenného sloupu a obsahuje několik desítek těch nejkvalitnějších vín z Moravy, Čech i celého světa. Francouzská vína dovážíme převážně přímo od vinaře.
Pro nabídku piva z Pivovaru Nová Paka a Bernard jsme se rozhodli na základě osobní známosti s majiteli a sládky těchto pivovarů. Nabízena piva jsou pravými ležáky zrající klasickou cestou, což dodává pivům nezaměnitelný český charakter. Organizujeme
exkurze do pivovaru Nová Paka, kde se můžete o poctivém přístupu k vzniku piva osobně přesvědčit.
Šatlava měla pověst kulinářského podniku. Navazujeme proto na tradici původního provozovatele Ing. Voláka, která byla oceněna presidentem Klausem, kardinálem Vlkem, kardinálem Malým a několika ministry. Zásadně jsme změnili nejen provozovatele a personál, ale hlavně dodavatele surovin a pokoušíme se vařit v maximální míře z potravin, jejichž původ známe. Zejména zeleninu a maso získáváme z
regionálních zdrojů a vlastního hospodářství.