Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Jihomoravský kraj nebo navštivte
Gastronomické akce v celé ČR.
Gurmánský víkend plný zabijačkových pochoutek, lokálních pálenek a vín v Hotelu Pavlov.
Prožijte gurmánský víkend plný zabijačkových pochoutek, lokálních pálenek a vín v Hotelu Pavlov. Zúčastněte se přímo zabijačky a ochutnejte nejčerstvější výrobky přímo z rukou mistra řezníka. Podvečerní košt pálenek s názvem "Tajemství tekutého ovoce" vám pak pomůže mastné pochoutky z celého dne strávit.
Večer posedíte s přáteli u cimbálu a vychutnáte si zabijačkový raut.
Časový harmonogram programu:
páteční večer 29. ledna
20:00 hod – degustace vín v Pálavské galerii vín U Venuše
sobota 30. ledna
brzy ráno přivítáme – mistra řezníka. Pro Vás, které bude zajímat, jak mistr řezník postupuje a budete jej sledovat v akci, zahřejeme meruňkovicí či svařeným vínem.
Brzy budou k ochutnání připraveny první tradiční speciality v tomto sledu:
- začínáme v 8:00 hod. – svařené víno, punč, čaj, domácí pečené buchty, meruňkovice, višňovka
- dopoledne – malá svačina a nebude chybět mozeček s vejci nebo restovaná játra na cibulce
- kolem poledne – knedlíčková polévka, ovar přímo z kotle s křenem,
- biftečky z čerstvého masa, domácí pečený pivní chléb
- odpoledne – černá zabijačková polévka s kroupami, zabijačkový guláš a dva druhy knedlíků
- 16:00 – 18:00 hod. – ochutnávka "Tajemství tekutého ovoce"
- 19:00 – 23:00 hod. – zabijačkový raut v hlavním sále Hotelu Pavlov
- (jitrnice, jelita, škvarky, tlačenka, pečená žebra, výpečky se zelím, smažené řízky s bramborovým salátem, guláš, zabijačková polévka)
- od 19:30 hod. cimbálová muzika.
Hoteloví hosté obdrží při nedělním odjezdu "výslužku" (kousek tlačenky, jitrnice, jelítka).