Úvod > Aktivity & akce > Akce > Ústřice a krevety na Žižkovské věži

Ústřice a krevety na Žižkovské věži

Kdy 18. březen 2016 - 27. březen 2016 Gastronomické akce
Další z kulinářských akcí z gastrokalendáře. Šéfkuchař restaurantu Oblaka Tomáš Lachman na konec zimy sestavil menu s nádechem moře a blížícího se léta, vč. bouillabaissy, risotta, ryby a krevet. Sommeliér J. Kočí pak připravil k jednotlivým chodům výběr nejen francouzských vín, ale i španělské cavy
Podle starého francouzského pravidla jsou ústřice nejlepší v měsících, které mají v názvu písmeno „r“ a tím je skoro i březen v češtině. Ústřicím jsou přisuzované afrodiziakální účinky a už po staletí patří mezi symboly bonvivánského životního stylu, ale k jejich chuti je potřeba se projíst. Nejlépe chutnají čerstvé, jen s pár kapkami citrónu.

Menu:
čerstvé ústřice fine de claire podávané s tradičním francouzským vinaigrette
bouillabaissa z mořských plodů s česnekovými krutony
v sépiové strouhance smažený mořský ďas podávaný s krémovým risottem s mořskými plody, omáčka z pečených rajčat a čerstvé bazalky, citronová pěna
mandarinkové parfait s kokosovou espumou a omáčka z čerstvého manga

cena za menu 1 040 Kč
Celý popis
Naposledy změněno: 20. 3. 2016
20.5.
29.5.
Chřest v Žižkovské věži

Chřest v Žižkovské věži

Praha 3, Praha
2.5.
31.5.
Výstava Kousky světa

Výstava Kousky světa

Praha 3, Praha
27.1.
31.12.
Farmářské trhy na Jiřáku 2016

Farmářské trhy na Jiřáku 2016

Praha 2, Praha

Ubytování a restaurace v okolí