Úvod > Aktivity & akce > Akce > Ústřice a krevety na Žižkovské věži

Ústřice a krevety na Žižkovské věži

Kdy 18. březen 2016 - 27. březen 2016 Gastronomické akce
Další z kulinářských akcí z gastrokalendáře. Šéfkuchař restaurantu Oblaka Tomáš Lachman na konec zimy sestavil menu s nádechem moře a blížícího se léta, vč. bouillabaissy, risotta, ryby a krevet. Sommeliér J. Kočí pak připravil k jednotlivým chodům výběr nejen francouzských vín, ale i španělské cavy
Podle starého francouzského pravidla jsou ústřice nejlepší v měsících, které mají v názvu písmeno „r“ a tím je skoro i březen v češtině. Ústřicím jsou přisuzované afrodiziakální účinky a už po staletí patří mezi symboly bonvivánského životního stylu, ale k jejich chuti je potřeba se projíst. Nejlépe chutnají čerstvé, jen s pár kapkami citrónu.

Menu:
čerstvé ústřice fine de claire podávané s tradičním francouzským vinaigrette
bouillabaissa z mořských plodů s česnekovými krutony
v sépiové strouhance smažený mořský ďas podávaný s krémovým risottem s mořskými plody, omáčka z pečených rajčat a čerstvé bazalky, citronová pěna
mandarinkové parfait s kokosovou espumou a omáčka z čerstvého manga

cena za menu 1 040 Kč
Celý popis
Naposledy změněno: 20. 3. 2016

Ubytování a restaurace v okolí