Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Jihomoravský kraj nebo navštivte
Gastronomické akce v celé ČR.
Mikulov gourmet festival je třídenní oslavou moravské kuchyně při snoubení se skvělými moravskými víny ve vyhlášených restauracích magického vinařského města Mikulova. Podávaná jídla budou opět vycházet z kuchyně rodu Dietrichsteinů.
V malebném vinařském Mikulově se bude konat již devátý ročník Mikulov Gourmet Festivalu, který je oslavou kvalitní moravské kuchyně a jejího snoubení se skvělými moravskými víny z Vinařství Marcinčák a Vinařství Volařík. Podávaná jídla budou opět vycházet z kuchyně rodu Dietrichsteinů.
Tentokrát se bude čerpat z kuchyně Leopolda Ignáce Josefa knížete z Ditrichštejna, pátého majitele Mikulova, nositele Řádu zlatého rouna a nejvyššího štolbu císaře Josefa I. Leopold Ignác z Ditrichštejna (18. 8. 1660 – 13. 7. 1708) byl nejstarší syn Ferdinanda z Ditrichštejna (1636–1698), rodového majetku se ujal po smrti otce a spravoval jej pouze deset let.
V mládí studoval na jezuitské koleji v Praze a na univerzitě v Lovani, v letech 1679–1685 podnikl spolu se svým bratrem Walterem Xaverem kavalírskou cestu po Anglii, Belgii, Francii a Itálii. Zde žil divokým a nákladným životem, jeho poklesky jej mohly dokonce stát dvorskou kariéru. O jeho pobytu v Paříži, se vyprávělo ještě po letech.
Při přípravě menu budou kuchaři vycházet právě z jeho kavalírské cesty a inspiraci najdou v kuchyni italské a francouzské z konce 17. a počátku 18. století, tedy z doby vlády Ludvíka XIV. (1638–1715, vládl od r. 1643).