Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Ústecký kraj nebo navštivte
Gastronomické akce v celé ČR.
Na zámku ve Velkém Březně se budou podávat vybrané lahůdky ze šlechtické kuchyně. Tentokráte se zaměřením na Velikonoce – pokrmy upravené dle dobových receptur.
Při prohlídce
zámku Velké Březno můžete ochutnat netradiční dobroty, které mlsal pan hrabě. Komentovaná kostýmovaná prohlídka v prostředí zámeckého interiéru s krátkým specializovaným výkladem.
Prohlídky zahajujeme každou celou hodinu, poslední prohlídka je plánována na 16:00. Běžné prohlídky zámku jsou během této akce možné jen pro předem ohlášené skupiny. Rezervace nutná pouze pro skupiny od 15 osob.
Na hraběcím stole jest v menu o jarním hodování:
Potage fausse tortu ( Nepravá želví polévka )
Radies et beurre aux croutons ( Ředkvičky s máslem a krutonky )
Pâté de chevreuil ( Paštika z jelena )
Oeufs à la crème sure ( Vejce s kyselou smetanou )
Écrevisses à la sauce d'aneth ( Raci s koprovou omáčkou )
Pouding aux poissons fumés ( Buding s uzenou rybou )
Langue de comte aux epinard au four ( Hraběcí jazyk se špenátem )
Ragout d'agneau aux pelits pois (Jehněčí se zeleným hráškem )
Petits beignets ( Koblížky )
Gâteau de Pâques ( Velikonoční mazanec )
Recepty z historických kuchařek připravil mistr Vladimír Kytka.