Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Moravskoslezský kraj nebo navštivte
Gastronomické akce v celé ČR.
Gastronomický zážitek v Clarion Congress Hotelu Ostrava, restauraci Benada. Naše festivalové menu vás nadchne!
Proč přijít?
V průběhu obou dnů se můžete těšit na významné osobnosti české i slovenské gastronomie ze všech oblastí – kuchaře, bloggery, mentory nebo
byznysmeny. Ať už formou pódiových vystoupení, či workshopů nebo můžete rovnou ochutnat degustační menu od špičkových šéfkuchařů z našeho kraje! Nebudou chybět dodavatelé zboží a služeb v sektoru HORECA.
Mládí vpřed!
Součástí festivalu bude také soutěž žáků osmi odborných středních škol o nejlepší slavnostní tabuli na téma „Veselé velikonoce – tradičně a přesto moderně“. Zároveň budou školy a jejich studenti prezentovat své další programy. Aneb mladá krev ve vší parádě!
Organizátoři slibují, že festivalové dění bude nabité degustačními ukázkami známých restauratérů, mezi kterými nebude chybět ani vítěz kategorie Restauratér roku 2016 Krzysztof Sajdok, šéfkuchař hotelu Vitality ve Vendryni. Každou hodinu se budou střídat odborníci z různých profesí, aby s publikem sdíleli zajímavé poznatky z dění v gastronomii, pohostinství či hotelnictví a nastupující trendy jako raw, vitariánství, food waste. Workshop vyvrcholí sobotní prezentací úspěšných gastronomických podniků a představením jejich konceptů.
Neméně zajímavé budou řízené degustace vín z projektu Král vín, kterými návštěvníky provede rytíř vína Branko Černý, stejně jako pódiové vystoupení, ve kterém snoubí pokrmy připravené šéfkuchařem Ottou Kokoszynskim, s vínem. Na pódiu se představí i mistr barman Karel Mayer, vynikající kuchaři z kraje a hosté z Prahy a Košic – Jan Punčochář a Juraj Hruška – se svými vystoupeními. Součástí programu bude také Chilli show nebo ostravský chlebíček trochu jinak. Návštěvníci budou moci ochutnat i pivo z karvinského minipivovaru či živou vodu z Jeseníků, zakoupit různé dobroty a posedět si při tom na kávičce u vystavovatelů, či s dodavateli jednat o zakázkách nebo obdivovat krásy a zajímavosti kraje v expozici Moravian – Silesian Tourism.
Na festivalu se bude také soutěžit. Žáci osmi odborných škol z Moravskoslezského kraje poměří síly při přípravě slavnostní tabule na téma Veselé velikonoce – tradičně a přesto moderně. Školy obohatí svoje expozice o zajímavé programy a tak se v průběhu dne budou moci návštěvníci seznámit s každou školou a jejich profily a úspěchy.
Festival je určen pro zvídavé odborníky i zanícené amatéry a veřejnost, kuchaře, sommeliéry, hospodské i kavárníky nebo studenty odborných škol či žáky základních škol, aby se správně rozhodli pro svoji budoucí profesi.