Kulinární trh a gastronomický festival v jednom, pořádaný časopisem Apetit. Bohatý program začíná už v 10 hodin a jeho součástí bude tradiční soutěž Chilližrout, workshopy, kuchařské show atd. jako na každém Apetit pikniku nebudou chybět desítky stánků se skvělým jídlem a pitím – s Chilli.
V sobotu 2. září se v Brně poprvé uskuteční kulinární trh a gastronomický festival v jednom, pořádaný časopisem Apetit spojený s šestým ročníkem festivalu Chillibraní.
Apetit Piknik je místem, kde se setkávají čtenáři časopisu s jeho redakcí, milovníci dobrého jídla a pití se šéfkuchaři, profesionální prodejci s drobnými farmáři a kulináři. A právě v tom spočívá kouzlo Apetit pikniku. Apetit piknik je oblíbený i pro svou uvolněnou atmosféru, kdy se hostem může stát kdokoli, kdo chce ochutnávat tradiční i netradiční delikatesy a jen na něm záleží, jestli chce více jíst, pít nebo se jen tak povalovat na dece a slunit se.
Co by byl Apetit piknik bez stánkařů, u kterých můžete ochutnat doslova cokoliv? Letošní tematika je jasná, takže se zaměříme v první řadě na chilli specialisty: Lakyho chilli, My-chilli, Zach ́s pesto&chilli, Handmade by Sokolíci a mnoho dalších. To je jen pár z mnoha účastníků, u kterých ochutnáte burgery, pesto, sýry, čokoládu, zmrzlinu... V podstatě jakékoliv jídlo s nezbytnou dávkou pálivosti.
Návštěvníci akce se mohou těšit na:
- Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout 2017
- kuchařské show světoznámých kuchařů
- edukační přednášky a workshopy
- večerní koncert
- širokou nabídku hotfood kuchyně
- mnoho stánků s omáčkami, kořením a pěstitelským vybavením
- soutěž o Výrobek roku – degustační a hodnotitelská soutěž pro veřejnost
- zajímavý celodenní program pro dospělé a děti v krásném prostředí
Program (hlavní stage):
10:00 otevření areálu
12:30–13:00 Workshop od výrobců My-chilli
13:00–13:30 Přednáška o pěstování chilli od odborníků z My-Garden
13:45–14:10 Kuchařská show indického kuchaře Tejindera Riara
14:20–14:50 Kuchařská show Přemka Forejta a Jany Bílkové
15:00–15:45 Kuchařská show Jiřího Štifta
16:00–16:30 Hmyz na talíři s Petrem Ocknechtem
16:45–17:15 Kuchařská show Oldřicha Sahajdáka + předání darů
17:45–20:00 Chilližrout 2017
20:30–21:30 Koncert skupiny Trio Romano
22:00–22:15 Ohnivá show v podání Spinning Princip
Program (Apetit & gorenje lounge):
11:30–12:00 Bleskové vaření se šéfkuchařem značky Meggle
12:15–13:30 Redakce Apetitu – příprava domácí zmrzliny v pračce
13:45–15:15 Kuchařská show michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka
15:30–16:30 Barmanská show Michala Nevrlého (Super Panda Circus)
16:45–17:45 Kuchařská show šéfkuchaře Jana Horkého
18:00–19:30 Redakce Apetitu, mystery box a vy!
PLUS – Zábavné kvízy o super cen