Úvod > Co chcete dělat? > Gurmánská turistika > Česká kuchyně a regionální produkty

Česká kuchyně a regionální produkty celá ČR

Původní receptury z Čech a Moravy, poctivé suroviny objednávané z blízkého okolí, nabídka jídel podle aktuální sezóny a gastronomie s láskou a zapálením pro věc – to je národní kuchyně. Užijte si pikniky, zámecké a středověké hostiny, alchymistické moučníky zdobené pravým zlatem či mošt z oskeruší!

Silné chutě, pestré variace jídel a nápojů - to je poctivá česká kuchyně! Tipy pro všechny, kteří se rádi vracejí k původní typické gastronomii, která staví na tradici a historii

Na Slovácku ochutnáte marmelády, mošty i pálenku z plodů ovocného stromu s neobvyklým názvem jeřáb oskeruše, do restaurace Angus Steak House Soběsuky se zase vypravte na šťavnaté hovězí steaky. Domácí kuchyni nejlepší kvality si vychutnáte třeba v kutnohorské restauraci Dačický, v Bukovanském mlýně anebo v pražské restauraci Lokál. A kdo touží po mimořádném kulinářském zážitku, ten musí navštívit barokní, freskami zdobenou restauraci na zámku Libice, jejíž nabídka se mění podle ročních období.

Zobrazit celý popis
Oskorušobraní bude o víkendu opět na Travičné
19. září 2017 8:01

Oskorušobraní bude o víkendu opět na Travičné

Tvarožná Lhota
Skupina nadšenců se kdysi rozhodla prohlásit oskeruši za symbolický strom Slovácka. K jejich pravidelným akcím na propagaci a popularizaci této hodnotné a vzácné dřeviny patří Oskorušobraní. Letos o nadcházejícím víkendu připravují už třináctý ročník.
Pohádkové peklo Čertovina u Hlinska

Pohádkové peklo Čertovina u Hlinska

Hlinsko, Východní Čechy
Středověká krčma Dětenice

Středověká krčma Dětenice

Dětenice, Český ráj
Tvarůžková cukrárna v Olomouci

Tvarůžková cukrárna v Olomouci

Olomouc, Střední Morava a Jeseníky