Úvod > Aktuality > Zámecký park ve Zlíně se opět promění v dějiště Garden Food Festivalu

Zámecký park ve Zlíně se opět promění v dějiště Garden Food Festivalu

Vydáno 28. srpna 2017 Gurmánská turistika
Již po druhé bude Zlín hostit nejchutnější festival jídla a pití na Moravě. Své kulinářské umění zde předvedou o víkendu 2. a 3. září 2017 nejen místní kuchaři, ale i známá kuchařská esa z významných moravských a českých restaurací. Brány areálu v sadu Svobody u zámku se pro veřejnost otevřou v sobotu 2. září v 10:00.
Vaření z dýněNávštěvníci se během dvoudenní akce mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i s tím, co se vaří například v Brazílii, Argentině, Nepálu, Indii, ve Španělsku, na Srí Lance, Polsku nebo na Slovensku.

Garden Food Festival je výjimečnou ukázkou moderní gastronomie s neopakovatelnou atmosférou. Stejně jako loni se návštěvníci mohou těšit například na dvě degustační menu maso & ryby a vegetarian, založených na kvalitních surovinách.

Stejně jako loni se Garden Food Festival ohlíží i do baťovské historie a nabídne tak v předvečer festivalu milovníkům špičkové gastronomie mimořádný gastronomický zážitek. V pátek 1. září si mohou hosté Hotelu Tomášov vychutnat sváteční svatební menu z období slavné baťovské éry, připravené známým šéfkuchařem Radkem Davidem z pražské restaurace La Veranda a místním šéfkuchařem Petrem Sedlářem. Během celého předfestivalového týdne navíc budou opět zaměstnancům některých zlínských průmyslových firem servírovány pokrmy, které se za Baťů vařily v jeho továrně.

Kromě populárního televizního „šéfa“ Zdeňka Pohlreicha a michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka návštěvníci uvidí v akci i další výrazné osobnosti české gastronomické scény. Mohou například ochutnat kuchyni herečky a spisovatelky Markéty Hrubešové, hvězdy české gastronomie a Zlatého kuchaře Jana Punčocháře, nebo respektované cukrářky a majitelky pražských cukráren Ivety Fabešové.
Škola vaření Chef ve Zlíně

Škola vaření Chef ve Zlíně

Kulinářské centrum Chef ve Zlíně vznikalo v myšlenkách majitelů více než dva roky. Jejich kroky vedla láska k dobrému pití a jídlu, které vzniká z kvalitních a čerstvých surovin.

Baťova vila ve Zlíně

Baťova vila ve Zlíně

Vila Tomáše Bati se začala stavět v roce 1909 a dokončena byla v roce 1911. Nechal si jej postavit geniálni podnikatel Tomáš Baťa, zakladatel Baťových obuvnických závodů. Chtěl pro sebe a svou rodinu vybudovat příjemné sídlo, kde by mohl odpočívat a stále vidět svou továrnu.

Zámek Zlín

Zámek Zlín

Zlín je vlastně stále z historického hlediska nový a mladý. Více jak 95% má své předky jen ve třetí či čtvrté generaci a město má jen pár domů starších sta let, které zůstaly zachovány v původní podobě. Budova zámku se zdmi starými 500 let je jedinou hmotnou spojkou s dávnou minulostí.

Garden Food Festival Zlín 2018

Garden Food Festival Zlín 2018

Přehlídka dobrého jídla a pití pod širým nebem se po úspěšných dvou ročnících opět chystá do Zlína.

Další aktuality

18.5.
2018
Hrad Cimburk obsadí milovníci dobrého vína

Hrad Cimburk obsadí milovníci dobrého vína

Východní Morava | Gurmánská turistika
26.4.
2018
Projeďte se v sobotu na kole mezi vinohrady

Projeďte se v sobotu na kole mezi vinohrady

Východní Morava | Gurmánská turistika
30.1.
2018
Lešetínský fašank ovládne v sobotu Zlín

Lešetínský fašank ovládne v sobotu Zlín

Východní Morava | Gurmánská turistika