Úvod > Aktuality > Zámecký park ve Zlíně se opět promění v dějiště Garden Food Festivalu

Zámecký park ve Zlíně se opět promění v dějiště Garden Food Festivalu

Vydáno 28. srpna 2017 Gurmánská turistika
Již po druhé bude Zlín hostit nejchutnější festival jídla a pití na Moravě. Své kulinářské umění zde předvedou o víkendu 2. a 3. září 2017 nejen místní kuchaři, ale i známá kuchařská esa z významných moravských a českých restaurací. Brány areálu v sadu Svobody u zámku se pro veřejnost otevřou v sobotu 2. září v 10:00.
Vaření z dýněNávštěvníci se během dvoudenní akce mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i s tím, co se vaří například v Brazílii, Argentině, Nepálu, Indii, ve Španělsku, na Srí Lance, Polsku nebo na Slovensku.

Garden Food Festival je výjimečnou ukázkou moderní gastronomie s neopakovatelnou atmosférou. Stejně jako loni se návštěvníci mohou těšit například na dvě degustační menu maso & ryby a vegetarian, založených na kvalitních surovinách.

Stejně jako loni se Garden Food Festival ohlíží i do baťovské historie a nabídne tak v předvečer festivalu milovníkům špičkové gastronomie mimořádný gastronomický zážitek. V pátek 1. září si mohou hosté Hotelu Tomášov vychutnat sváteční svatební menu z období slavné baťovské éry, připravené známým šéfkuchařem Radkem Davidem z pražské restaurace La Veranda a místním šéfkuchařem Petrem Sedlářem. Během celého předfestivalového týdne navíc budou opět zaměstnancům některých zlínských průmyslových firem servírovány pokrmy, které se za Baťů vařily v jeho továrně.

Kromě populárního televizního „šéfa“ Zdeňka Pohlreicha a michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka návštěvníci uvidí v akci i další výrazné osobnosti české gastronomické scény. Mohou například ochutnat kuchyni herečky a spisovatelky Markéty Hrubešové, hvězdy české gastronomie a Zlatého kuchaře Jana Punčocháře, nebo respektované cukrářky a majitelky pražských cukráren Ivety Fabešové.
Škola vaření Chef ve Zlíně

Škola vaření Chef ve Zlíně

Kulinářské centrum Chef ve Zlíně vznikalo v myšlenkách majitelů více než dva roky. Jejich kroky vedla láska k dobrému pití a jídlu, které vzniká z kvalitních a čerstvých surovin.

Baťova vila ve Zlíně

Baťova vila ve Zlíně

Vila Tomáše Bati se začala stavět v roce 1909 a dokončena byla v roce 1911. Nechal si jej postavit geniálni podnikatel Tomáš Baťa, zakladatel Baťových obuvnických závodů. Chtěl pro sebe a svou rodinu vybudovat příjemné sídlo, kde by mohl odpočívat a stále vidět svou továrnu.

Zámek Zlín

Zámek Zlín

Zlín je vlastně stále z historického hlediska nový a mladý. Více jak 95% má své předky jen ve třetí či čtvrté generaci a město má jen pár domů starších sta let, které zůstaly zachovány v původní podobě. Budova zámku se zdmi starými 500 let je jedinou hmotnou spojkou s dávnou minulostí.