Pravěká hostina: Zpracování potravin a příprava pokrmů v pravěku

Výstavy
Hodnocení: Počet hvězdiček je: 0/5. Hodnoceno: 0x.Počet hvězdiček je: 0/5. Hodnoceno: 0x.Počet hvězdiček je: 0/5. Hodnoceno: 0x.Počet hvězdiček je: 0/5. Hodnoceno: 0x.Počet hvězdiček je: 0/5. Hodnoceno: 0x.
Za každého počasí
Termín konání: 23. ledna - 24. dubna 2014
Výstava představuje způsoby zpracování potravin a samotnou přípravu pokrmů od dávného paleolitu až po příchod Slovanů na naše území, a to na základě vědeckých archeologických poznatků a ikonografických pramenů
Na výstavě budou k vidění různé archeologické nálezy z našeho regionu související s tímto tématem, ale také např. autentická rekonstrukce potravinové pece z mladší doby kamenné, zhotovené na základě archeologického výzkumu u Postřelmova, nebo ukázky rostlin, které se zpracovávaly a používaly při přípravě pokrmů.

Výstava je určena široké veřejnosti.

Autorem výstavy je Mgr. Jakub Halama, Ph.D., archeolog Vlastivědného muzea v Šumperku. jakub.halama@muzeum-sumperk.cz
Zobrazit celý popis >



Provozovatel

Vlastivědné muzeum v Šumperku - Památník Adolfa Kašpara v Lošticích

Palackého 343
789 83 Loštice
Tel.:
+420 725 477 650
Email:
pamatnik.lostice@...
WWW:
www.muzeum-sumper...
GPS:
49,746363 16,925535
 
Město:
Loštice
 
Kategorie:
Výstavy

Časová náročnost

1,0 hodina

 

Naposledy změněno: 16. 2. 2014


Akce v okolí (51) Zobrazit vše >


V okolí najdete (24)