Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Olomoucký kraj nebo navštivte
Gastronomické akce v celé ČR.
Vybrané delikatesy, pokrmy nejlepších místních restaurací, farmářské produkty, ale také třeba jídlo, které se vařilo v baťovském Zlíně. To bude nabídka prvního ročníku Garden Food Festivalu, který se 3. a 4. září 2016 uskuteční v zámeckém parku a zlínském zámku.
V sobotu 3. září v 10 hodin se areál kolem zlínského zámku otevře všem milovníkům dobrého jídla a pití, aby si ve dvou dnech užili atmosféru festivalu, jaký dosud ve Zlíně nikdy nebyl.
Mezi hosty, kteří své kuchařské umění představí na hlavním pódiu, nebudou chybět ani šéfkuchaři Zděněk Pohlreich, Jan Punčochář, Jaroslav Klár nebo třeba herečka, moderátorka a autorka několika kuchařek Markéta Hrubešová. V rámci dvoudenního programu bude k vidění i papričková ohnivá show, procházka světem whisky či kávy, porcování velké ryby nebo cooking show s hmyzem.
Návštěvníci ve stáncích v areálu naleznou i vyzrálá hovězí masa, speciality ze zvěřiny, šneky, sýry, lanýže, husí a kachní delikatesy, vegetariánská jídla, regionální potraviny, sladkosti z nejlepších cukráren, zmrzliny, různé druhy piv, vín, destilátů, káv a čajů. Mohou zde dále ochutnávat vybrané lahůdky nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality. Své pokrmy zde nabídnou například kuchaři zlínských restaurací Tomášov, Fit Foodie, U Johana, Maxima, z velkokarlovické Lanterny, olomouckého Lobsteru nebo pražského podniku Sri Lanka Curry House.
Garden Food Festival je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, jenž není svázán žádnými hranicemi. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městě, kraji i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře.
Jedinou měnou ve festivalovém areálu je grešle (1 grešle = 25 Kč), které je možné již nyní zakoupit v předprodeji se vstupenkou nebo přímo na místě v den festivalu. Vstupenky v hodnotě 100 Kč (nebo 350 Kč s 10 grešlemi) jsou k dostání v sítí Ticketportal nebo v informačním centru zlínské radnice. Na místě bude stát vstupenka 150 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zdarma.
Festival se koná v sobotu 3. září od 10:00 do 19:00 hod. a v neděli 4. září od 10:00 do 18:00 hod.