Úvod > Aktivity & akce > Akce > Pivo na Hrad - festival minipivovarů na Pražském hradě

Pivo na Hrad - festival minipivovarů na Pražském hradě

Kdy 16. červen 2017 14:00 - 17. červen 2017 20:00 Gastronomické akce
V pátek 16. června a v sobotu 17. června se bude konat již VI. ročník degustační akce roku - Pivo na Hrad s podtitulem Festival minipivovarů na Pražském hradě. Festivalu 2017 se zúčastní přes 60 minipivovarů z celé České republiky a vytočí se více než 140 druhů piv.
Cílem festivalu je poskytnout milovníkům pivních specialit a kvalitní zážitkové gastronomie možnost degustace širokého množství vzorků z produkce minipivovarů ze všech koutů České republiky, ochutnat a seznámit se s různými pivními druhy a styly. Nejde o klasický pivní festival zaměřený na masovou konzumaci piva. Je to příležitost seznámit se s novodobým fenoménem i s historickými kořeny českého a moravského pivovarnictví, prezentace tradiční i moderní regionální výroby piva a prostor pro objevování nové pivní kultury. 

Na festivalu se představí 66 českých a moravských minipivovarů + 3 zahraniční hosté. Výjimečná degustační událost nabízí milovníkům piva možnost na jednom místě nahlédnout do světa pivní pestrosti, chuťových zážitků a fantazií sládků, kteří vybrali to nejlepší ze své produkce.

Vstupné: 400 Kč v předprodeji, 450 Kč na místě. 
V ceně je celodenní účast a libovolná konzumace libovoného množství piva.
Jídlo, vodu atd. možno vzíti s sebou, na místě budou zajištěna pouze jako vždy placená degustační sousta (není to gastronomický festival).

Místo konání: Královská zahrada Pražského hradu, Střelecká cesta pod Královským letohrádkem

Minipivovary jsou živou vodou pivovarnického řemesla, které už bylo skoro na vymření. Před dvaadvaceti lety v celém Československu existoval jeden jediný minipivovar, pivovar U Fleků. Po roce 1991 se zvolna začínají budovat minipivovary nové a v dnešní době jejich růst nabral pořádné obrátky. Už jich máme v Česku kolem stopadesáti a byť je jejich podíl na výrobě piva zanedbatelný, začínají se stávat svébytnou součástí pivovarnického průmyslu. Charakteristické senzorické vlastnosti nefiltrovaného čepovaného piva, jeho přírodní čistota, výroba několika druhů piv včetně specialit, vysoká úroveň pivního skla, vynikající kuchyně s krajovými i národními specialitami, to vše jsou přednosti lákající k posezení v restauraci s vlastním pivovarem.


Dopravní spojení: Tram č. 18, 20, do stanice Chotkovy sady, odtud 1 min. pěšky. Tram č. 22, do stanice Královský letohrádek, odtud 2 min. pěšky. V ceně vstupného je zahrnuta degustační sklenice i rozsáhlý katalog s řadou informací o zúčastněných minipivovarech a nabízených pivních speciálech.
Celý popis
Naposledy změněno: 28. 1. 2017

Ubytování a restaurace v okolí